Βαθμολογία

Χωρίς θεατές πάει στο Αλκαζάρ…

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε ότι οι προπονήσεις των ποδοσφαιρικών ομάδων της Super League θα αρχίσουν τη δεύτερη βδομάδα του Μαΐου ενώ τα παιχνίδια των πλέι οφ και πλέι άουτ θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών. Πάντως την τελική απόφαση θα την πάρουν τα σωματεία και για τον λόγο αυτό έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες μεθαύριο Παρασκευή.
Βαθμολογικά το μοναδικό ενδιαφέρον βρίσκεται στον υποβιβασμό, αφού Ξάνθη, Πανατωλικός και Πανιώνιος μάχονται για την παραμονή μετά την αφαίρεση βαθμών από την Ξάνθη για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας που προέκυψε με τον ΠΑΟΚ.
Μεγάλο πρόβλημα αποτελούν τα ισχύοντα συμβόλαια των παικτών που εξελίσσεται σε μείζον, αφού δεν υπάρχουν εισπράξεις από εισιτήρια με δεδομένο ότι όχι μόνο τα παιχνίδια της αγωνιστικής περιόδου που τελειώνει, αλλά και της νέας θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
Στέλεχος της ΠΑΕ ΑΕΛ μας έλεγε ότι το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι ότι το πρωτάθλημα της περιόδου 2020-2021 θα παιχθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν χωρίς θεατές, ώστε να μην υπάρξει επιβάρυνση της πανδημίας. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν εισιτήρια διαρκείας και εισιτήρια ημέρας.
Η ΑΕΛ μπροστά σε αυτό το πρόβλημα εξετάζει το ενδεχόμενο αν υπάρξει απόφαση για λόγους δημόσιας υγείας να γίνουν όλα τα παιχνίδια της νέας περιόδου κεκλεισμένων των θυρών να μετακομίσει στο Αλκαζάρ από το Ael Fc Arena.
Ο λόγος δεν είναι η συνεργασία με τη «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.», ιδιοκτήτρια της εγκατάστασης, αλλά το γεγονός ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα έξοδα αυτής αφού δεν υπάρχουν έσοδα από εισιτήρια κάθε μορφής και τοπικές διαφημίσεις που έχουν προτίμηση στα εντός έδρας παιχνίδια με μόνο στόχο να τις βλέπουν οι φίλαθλοι παρότι τελικά δεν βρίσκονται σε καλές θέσεις στο γήπεδο.
Δεν αποκλείεται μετά την απόφαση της τηλεδιάσκεψης μεθαύριο Παρασκευή ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Αλέξης Κούγιας να επισκεφθεί τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για να δει πότε θα ξεκινήσουν τα έργα στο Αλκαζάρ και αν είναι δυνατόν να επισπευστούν ιδιαίτερα αυτά που αφορούν στον αγωνιστικό χώρο και τα αποδυτήρια. Αντίθετα το θέμα της στατικότητας δεν προβληματίζει την ΠΑΕ, αφού οι αγώνες θα γίνονται χωρίς θεατές. Σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα μόνο οι εμπλεκόμενοι των δύο ομάδων είναι 120 κάτι που δεν δημιουργεί πρόβλημα στις κερκίδες.

Του Σωτ. Κέλλα

Πηγή: Ελευθερία