Βαθμολογία

Συναγερμός στην Μαλακάσα – Βρέθηκε κρούσμα στη δομή προσφύγων

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Πέμπτης στην Μαλακάσα μετά το κρούσμα κοροναϊού στη δομή φιλοξενίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν άνδρα που φιλοξενείται στη δομή. Στην περιοχή σπεύδει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Συναγερμός σε σειρά κρατικών υπηρεσιών που επισκέφτηκε το κρούσμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας που βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό επισκέφτηκε μία σειρά από κρατικές υπηρεσίες με αποτέλεσμα να βρίσκονται και αυτές σε καραντίνα εκτός από την δομή φιλοξενίας.

Οπως μεταδίδει το ΣΚΑΪ, το Μεγάλο Σάββατο Αφγανός μετανάστης μαζί με τη γυναίκα και το παιδί του που διαβιούσαν στη δομή της Μαλακάσας αρχικά προσήλθαν στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, προκειμένου να καταγγείλουν την κακοποίηση του ανήλικου παιδιού τους από ομοεθνή του μέσα στη δομή.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν και στην υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μέσα στη ΓΑΔΑ. Την Κυριακή μεταφέρθηκαν και στο νοσοκομείο Παίδων για να γίνει εξέταση του παιδιού. Σημειώνεται ότι είχε προσαχθεί και ο φερόμενος δράστης που αργότερα αφέθηκε ελεύθερος γιατί δεν στοιχειοθετήθηκε η καταγγελία.

Σε καραντίνα η δομή, αστυνομικοί στη ΓΑΔΑ, γιατροί σε Παίδων και Καπανδρίτι

Όταν λοιπόν ο άνδρας βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό σε καραντίνα μπήκαν όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του, δηλαδή αστυνομικοί της προστασίας ανηλίκων, του Κ.Υ. Καπανδριτίου, γιατροί από το Παίδων, αστυνομικοί που τους μετέφεραν και ξαναμπαίνει σε καραντίνα και όλη η δομή της Μαλακάσας μέχρι να γίνει έλεγχος.

Στους χώρους της ΓΑΔΑ έγινε απολύμανση, ενώ σε καραντίνα έχουν μπει και οι οικογένειες των αστυνομικών που ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Σημειώνεται ότι η γυναίκα και το παιδί του Αφγανού δεν βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό ενώ υπενθυμίζεται ότι η δομή της Μαλακάσας είναι ήδη σε καραντίνα μετά από κρούσματα που είχαν καταγραφεί στις αρχές Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι 150 κρούσματα κοροναϊού εντοπίστηκαν στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Κρανίδι. Αρνητικά βγήκαν τα 177 δείγματα από κατοίκους της περιοχής που αποτελούσαν επαφές με τη δομή.

In.gr