Βαθμολογία

Καιρός: Έρχονται βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Νεφώσεις καλύπτουν ήδη τις περισσότερες περιοχές της χώρας και κατά τη διάρκεια της μέρας σήμερα βροχές και ενδεχομένως μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στην Κεντρική και στη Βόρεια Ελλάδα, με τα φαινόμενα στα βόρεια να είναι κατά τόπους έντονα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, από την Τρίτη έως και την Πέμπτη ο καιρός θα διατηρηθεί βροχερός σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και στα βόρεια ορεινά, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα παρουσιάσουν ενίσχυση, με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα οκτώ μποφόρ.

H κατανομή του ολικού υετού (βροχές / καταιγίδες) έως το βράδυ της Δευτέρας 20/04: Παράλληλα, η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο αναμένεται να σημειώσει πτώση της τάξης των δέκα βαθμών τουλάχιστον. H εκτιμώμενη πτώση της θερμοκρασίας την Τρίτη 21/04:

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ για σήμερα:

Αττική

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν με πιθανότητα τοπικών βροχών από το απόγευμα.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 ως 21 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βρόχές, ενώ τις απογευματινές ώρες στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και πιθανώς στη Θράκη, θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, από το μεσημέρι ανατολικών διευθύνσεων 4 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και προς το βράδυ θα σημειωθουν τοπικές βροχές, ενώ τη νύχτα είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μενονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 1 με 2 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις απογευματινές ώρες στα ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 οι οποίοι βαθμιαία στα νότια θα γίνουν νότιων διευθύνσεων τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που μετά το απόγευμα θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: Στα βόρεια νότιοι 3 με 5 που από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

cnn.gr