Βαθμολογία

ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: Προχωράμε στο άγνωστο…

«Μεταγραφές, τι είναι αυτό και για πότε;» Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του τεχνικού της ΑΕΛ Μιχάλη Γρηγορίου όταν τον ρωτήσαμε για τις μεταγραφές ενόψει της νέας χρονιάς κυρίως, αφού αυτή που διανύουμε θα τελειώσει με γρήγορες διαδικασίες.

Και συνέχισε: «Αυτό που θέλω είναι να γυρίσουν όλοι υγιείς στο γήπεδο και να κάνουμε προπόνηση μαζί. Αυτό είναι το βασικό για να έχουμε ψυχολογική ηρεμία. Από κει και πέρα θα πρέπει να τελειώσουμε τη χρονιά με τον τρόπο που θέλουμε, δηλαδή να τερματίσουμε στην έβδομη θέση. Αλλά βέβαια παραμένει ερωτηματικό πότε θα γίνει η εκκίνηση της νέας χρονιάς. Πρέπει να δούμε πώς θα γίνει ο προγραμματισμός των προπονήσεων αλλά και οι παίκτες να είναι σε καλή φυσική κατάσταση».

Κατόπιν μίλησε για τη νέα χρονιά και τόνισε τα ακόλουθα: «Τις μεταγραφικές κινήσεις ακόμα και αν ήθελα να τις προγραμματίσω από τώρα, δεν γίνεται. Δεν ξέρουμε οικονομικά πώς θα κινηθεί η κάθε ομάδα αλλά κυρίως τι επιπτώσεις θα έχει η πανδημία στις απαιτήσεις των ποδοσφαιριστών. Αυτό θα κρίνει σε μεγάλο ποσοστό τις κινήσεις μας. Το σίγουρο είναι ότι θα πάμε με μικρότερο προϋπολογισμό στις μεταγραφικές κινήσεις».
FIFPRO ΥΠΕΡ ΠΣΑΠ
Η Διεθνής Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών τάχθηκε με ανακοίνωσή της υπέρ του αντίστοιχου ελληνικού φορέα.
Η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΠΣΑΠ και ΕΠΟ, αναφορικά με την απόφαση της τελευταίας να αναστείλει το δικαίωμα των ποδοσφαιριστών να κάνουν προσφυγές μέχρι τα τέλη Ιουνίου, έφερε την αντίδραση της FIFPRO.
Η Διεθνής Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής:
«Η FIFPRO ανησυχεί για την απόφαση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, που εμποδίζει τους παίκτες να εξασκήσουν το δικαίωμα της άσκησης προσφυγής ως προς την ελευθερία τους, μετά από παρατεταμένες περιόδους μη καταβολής μισθών. Το δικαίωμα αυτό που συμπεριλαμβάνεται στους κανονισμούς του ΚΙΜΠ, ανεστάλη από την ελληνική ομοσπονδία μέχρι τις 30 Ιουνίου, χωρίς να συζητήσει με τον ΠΣΑΠ.
Η FIFPRO ανησυχεί επίσης για το ότι η Ελληνική Ομοσπονδία ανέστειλε τη λειτουργία της ΠΕΕΟΔ, μία κίνηση που μεταξύ άλλων εμποδίζει τους παίκτες να διεκδικήσουν τα χρήματα που τους οφείλουν οι ομάδες, ακόμη και αν οι μισθοί αφορούν περιόδους πριν τον Μάρτιο του 2020. Μία απόφαση που επίσης ελήφθη χωρίς προηγουμένως να έχει συζητήσει με τον ΠΣΑΠ.
Η FIFA και η FIFPRO στηρίζουν από κοινού αυτές τις επιτροπές, ώστε να ρυθμίζουν με δίκαιο τρόπο τις διαφορές μεταξύ ομάδων και παικτών και συνεχίζουν να λειτουργούν ανά τον ποδοσφαιρικό κόσμο μέσω τηλεδιασκέψεων. Η FIFPRO ξέρει πως άλλα δικαστικά σώματα της ΕΠΟ συνεχίζουν να λειτουργούν μέσω τηλεδιασκέψεων.
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει δημιουργήσει ένα ανησυχητικό προηγούμενο που θίγει τα δικαιώματα των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών και έρχεται σε αντίθεση με τις συστάσεις της FIFA, ότι οι εγχώριοι κοινωνικοί εταίροι πρέπει να έρθουν σε συμφωνία μεταξύ τους.
Η FIFPRO καλεί την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να πάρει αμέσως πίσω τις συγκεκριμένες αποφάσεις και να μην λάβει περαιτέρω μέτρα χωρίς τη συμμετοχή του ΠΣΑΠ».

Του Σωτ. Κέλλα

Πηγή: Ελευθερία