Βαθμολογία

Σούβλισμα του οβελία σε ταράτσες και αυλές για λίγους και τυχερούς

Μπορεί φέτος να γιορτάζουμε ένα διαφορετικό Πάσχα, αλλά σίγουρα δεν χάνουμε το κέφι μας. Τι κι αν πολλοί δεν σουβλίζουν τον οβελία σήμερα, ωστόσο όλες οι γειτονιές της Ελλάδας μοσχοβολάνε ήδη από το πρωί.

Από την μία υπήρξαν εκείνοι που έψησαν το αρνί στο φούρνο, ενώ από την άλλη είναι και εκείνοι που αποφάσισαν να αποχωριστούν φέτος το αρνί και να ψήσουν άλλα κρέατα για να γιορτάσουν την Ανάσταση.

Φυσικά δεν ήταν λίγοι οι Αθηναίοι και οι Θεσσαλονικείς που βγήκαν στις ταράτσες και στους κήπους τους για να κάνουν μπάρμπεκιου. Ωστόσο η εικόνα στην επαρχία είναι ως ένα βαθμό πιο διαφορετική από εκείνη της Αθήνας, καθώς εκεί στήθηκαν και σούβλες στις αυλές των σπιτιών.

Στη Λάρισα οι περισσότεροι που σουβλίζουν το κάνουν στις ταράτσες των σπιτιών ή στους κήπους, χωρίς τους αγαπημένους τους φίλους. Από την άλλη στο Ναύπλιο “χρυσές” δουλειές κάνει κατάστημα που δέχεται παραγγελίες.

Σύμφωνα με το argolikeseidiseis.gr οι  υπεύθυνοι του μαγαζιού έχουν σουβλίσει 40 αρνιά και 60 κοκορέτσια. Άλλωστε δεν είναι λίγες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα επέλεξαν να μην μαγειρέψουν και να παραγγείλουν από κάποια ψησταριά.

In.gr