Βαθμολογία

Στους 105 οι νεκροί στην Ελλάδα – 15 νέα κρούσματα, 2.207 συνολικά

Ακόμη 15 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε τη Μεγάλη Πέμπτη ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και τρεις νεκρούς το τελευταίο 24ωρο

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης 15 νέα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει στα 2.207.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν τρεις θάνατοι με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα να φτάνει τους 105. Από τα 2.207 κρούσματα, 569 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 921 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Συνολικά 69 πολίτες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με διάμεση ηλικία 68 έτη, 13 εκ των οποίων γυναίκες.

Τρεις ακόμη θάνατοι τις τελευταίες ώρες

Συνολικά, οι νεκροί στην Ελλάδα ανέρχονται σε 105 καθώς ακόμη τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες. Ο μέσος όρος των θανόντων ήταν τα 73 έτη ενώ το 79% είχε υποκείμενο νόσημα.

Από το σύνολο των νεκρών 29 ήταν γυναίκες ενώ οι υπόλοιποι άνδρες. Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως μελέτες δείχνουν τη σημαντική έλλειψη ανοσίας και την ανάγκη επαγρύπνησης τους επόμενους μήνες.

Η αναφορά στο Πάσχα

Παράλληλα, αναφερόμενος στο Πάσχα ο κ. Τσιόδρας είπε πως αυτές οι ημέρες έχουν έναν θρησκευτικό χαρακτήρα. «Όταν πριν από 30 χρόνια σαν φοιτητής είχα επισκεφτεί το Άγιο Όρος για να δω μια ακραία μορφή ζωής, μου είχαν μείνει τα λόγια ενός μοναχού: ‘Η αρετή του ανθρώπου δεν είναι πλυμένα ρούχα που τα κρεμάς στο μπαλκόνι, είναι εσωτερικό βίωμα’» σημείωσε.

In.gr