Βαθμολογία

Ανεμογιάννης: Αδύνατη η συνέχεια της Γ΄Εθνικής!

Ο πρόεδρος της Κερκυραϊκής ομάδας του Θιναλιακού, Χρήστος Ανεμογιάννης μίλησε στο «Gosports» και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πρωτόγνωρη κατάσταση που επικρατεί η οποία έχει επηρεάσει σαφώς και το χώρο του ποδοσφαίρου, στο δυσβάσταχτο κόστος των ερασιτεχνικών ομάδων, στην πορεία της ομάδας του στη Γ Εθνική, ενώ έκλεισε σχολιάζοντας το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης των κατηγοριών.

  • Πώς βιώνετε όλη αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που επικρατεί;

Απάντηση: Νομίζω όπως όλος ο πλανήτης, με πρωτόγνωρα συναισθήματα. Με αγωνία και φόβο για το πιο ιερό αγαθό « την ζωή μας, την ζωή των οικογενειών μας και των συνανθρώπων μας».

  • Το ποδόσφαιρο έχει κατεβάσει ρολά λόγω κορωνοϊού και όλοι βρίσκονται εν αναμονή των εξελίξεων. Πιστεύεται ότι μπορούν ή όχι να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα;

Απάντηση: Πιστεύω ότι είναι ουσιαστικά αδύνατη η συνέχεια κυρίως της Γ΄Εθνικής αλλά και των τοπικών πρωταθλημάτων, γιατί ο κίνδυνος διασποράς του ιού είναι ακόμη υπαρκτός, αλλά και γιατί  οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές δεν θα μπορούν να είναι διαθέσιμοι , κυρίως για εργασιακούς λόγους ,σε περίπτωση παράτασης του πρωταθλήματος τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού.

  • Αν δεν κάνω λάθος, είστε πρόεδρος της ομάδας του Θιναλιακού από το 2013. Πόσο δύσκολο είναι να επιβιώσει οικονομικά μια ερασιτεχνική ομάδα;

Απάντηση: Ναι στην ομάδα ως Πρόεδρος είμαι από το 2013, αλλά και πριν αναλάβω ήμουν πάντα κοντά στην ομάδα. Μετά την φετινή μας εμπειρία στην Γ΄Εθνική, θα έλεγα από δύσκολο έως απίθανο, κυρίως για ομάδες της Περιφέρειας όπως η δική μας, το κόστος είναι δυσβάσταχτο.

  • Η οικονομική ζημιά που έχει προκαλέσει η πανδημία, είναι λογικό να ακουμπά και το χώρο του ποδοσφαίρου. Πόσο δύσκολη φαντάζει η επόμενη ημέρα;

Απάντηση: Μετά την κρίση της πανδημίας που βιώνουμε , θεωρώ ότι όλες οι ερασιτεχνικές και όχι μόνο οι ομάδες , θα έχουν σοβαρό πρόβλημα, αν λάβουμε υπ’ οψιν μας ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα χειροτερέψει δραματικά. Δεν είναι μόνο η ζημιά των ημερών, κυρίως είναι η οικονομική ύφεση που θα κλιθεί να αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια.

  • Προπονητής της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Κορομπόκης. Πόσο σημαντικό είναι για μια ομάδα να έχει ένα σταθερό προπονητή;

Απάντηση: Ο προπονητής αλλά και η σταθερή παρουσία ενός κορμού ποδοσφαιριστών της ομάδας είναι αναγκαία αλλά και απαραίτητη προϋπόθεση για την πορεία ενός Σωματείου. Σε μια χώρα όπου ο προπονητής είναι το πιο αναλώσιμο υλικό στο σχεδιασμό μας ομάδας, εμείς εμπιστευθήκαμε τον Παναγιώτη Κορομπόκη για μια πενταετία και νομίζω ότι μαζί κερδίσαμε με σοβαρότητα και σχεδόν επαγγελματικό προγραμματισμό, ένα αξιόλογο σύνολο με ντόπιους ποδοσφαιριστές κυρίως, που κατά γενική ομολογία παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο.

  • Πώς είδατε φέτος μέχρι την διακοπή το επίπεδο του πρωταθλήματος του 4ουΟμίλου της Γ Εθνικής, στον οποίο συμμετέχει και ο Θιναλιακός. Είστε ικανοποιημένος με τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας;

Απάντηση: Δεν σας κρύβω ότι η πρώτη παρουσία της ομάδας μας στην Γ΄Εθνική μας έχει αφήσει απολύτως ικανοποιημένους και αυτό φαίνεται κι απ΄την βαθμολογική της συγκομιδή. Εν τέλει με μεγάλη χαρά ομολογώ ότι ο στόχος , που δεν ήταν άλλος από την παραμονή στην κατηγορία, επετεύχθη.

  • Γίνονται συζητήσεις για το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης των κατηγοριών. Είστε μια νησιωτική ομάδα που το μεγαλύτερο μπάτζετ της διατίθεται σε διαιτητές και μετακινήσεις. Τι θα προτείνατε?

Απάντηση: Έχουμε καταθέσει στην ΕΠΟ ολοκληρωμένη πρόταση για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, την οποία την έχουμε αναρτήσει στην σελίδα μας στο facebook . όπου μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να την διαβάσει.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω εσάς προσωπικά και το site σας ,πρώτα από όλα γιατί ήσασταν συνοδοιπόροι της ομάδας μας όλη αυτήν την χρονιά με τα δημοσιεύματα σας και φυσικά για αυτήν την πρόσκληση συνέντευξης.

Να ευχηθώ καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση με υγεία σε όλο τον κόσμο. Να προσέχουμε, να μένουμε σπίτι, έτσι ώστε όταν περάσει η πανδημία του κορωνοϊού, να συναντηθούμε πάλι όλοι μαζί.