Βαθμολογία

«Για εμάς δεν ξαναρχίζει»

Στην Ιταλία έχει ανοίξει δειλά-δειλά η συζήτηση για την επιστροφή στην ποδοσφαιρική δράση, με τη Serie A και τις ομάδες να καταστρώνουν πλάνα και να ψάχνουν ημερομηνίες. Ωστόσο, οι ειδικοί επιστήμονες στην Ιταλία βάζουν… φρένο σε κάθε τέτοια σκέψη.

«Εάν θα έπρεπε να δώσω μια τεχνική άποψη σχετικά με την επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου, δεν θα το έκανα μιλώντας θετικά και πιστεύω ότι η επιστημονική τεχνική επιτροπή συμφωνεί. Μετά είναι η πολιτική που θα αποφασίσει». Αυτό μεταξύ άλλων τόνισε ο Τζιάνι Ράτσα, μέλος της επιστημονικής επιτροπής επιδημίας κορονοϊού στην καθημερινή ενημέρωση από την πολιτική προστασία.

Λέξεις που έρχονται σε αντίθεση με την αισιοδοξία των τελευταίων ημερών, τροφοδοτούμενη επίσης από την υπόθεση των σχεδίων επανεκκίνησης από την κυβέρνηση, ακόμη και αν δεν έχει επιβεβαιωθεί, με την 31η Μαΐου ως πιθανότερη ημερομηνία επιστροφής στο γήπεδο, με διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές.

Την Τετάρτη (15/4) η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FIGC) θα συναντηθεί ξανά με την ιατρική επιτροπή για την εκπόνηση του πρωτοκόλλου αποκατάστασης. Προς το παρόν, οι έλεγχοι έχουν προγραμματιστεί για τις 4 Μαΐου και αυτή η εβδομάδα θα πρέπει να είναι αποφασιστικής σημασίας για εκείνους που έχουν την πρόθεση επανέναρξης του πρωταθλήματος.