Βαθμολογία

Αρσένος: «Πορεία πρωταθλητισμού!»

Αναδρομή στην προσπάθεια που έκανε η ομάδα του για τη σωτηρία από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της, έκανε ο Στέλιος Αρσένος μέσα από την «ΩΡΑ των σπορ».

H διακοπή στην αγωνιστική δράση βρήκε τον Διαγόρα Στεφανοβικείου στην κορύφωση της προσπάθειάς του για αποτροπή της πορείας προς τα τοπικά, που είχε αρχίσει να προδιαγράφεται από τον πρώτο γύρο. Τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε είχε φτάσει σε απόσταση τεσσάρων βαθμών από την Αταλάντη και τις θέσεις που χαρίζουν σωτηρία. Αναμορφωτής της νεοφώτιστης ομάδας υπήρξε ο Στέλιος Αρσένος, ο οποίος στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν είχε φροντίσει να βάλει το δικό του… λιθαράκι κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες στον ΓΣ Αλμυρό, πριν ακολουθήσει η αντεπίθεση με την έλευση της νέας διοίκησης και του Αλέξανδρου Κούρτογλου στην τεχνική ηγεσία.

Ο 40χρονος τεχνικός οδήγησε τον Διαγόρα σε πορεία πρωταθλητισμού από τον Ιανουάριο κι έπειτα, όπως ορίζεται από τον επιμέρους απολογισμό των 5 νικών, των 2 ισοπαλιών και των 3 ηττών στο σχετικό διάστημα.

Η «ΩΡΑ των σπορ» επικοινώνησε με τον νεαρό προπονητή, ο οποίος αναφέρθηκε στα αξιοσημείωτα αυτής της τρίμηνης διαδρομής. «Ανέλαβα την ομάδα σε ένα πάρα πολύ δύσκολο σημείο, στο οποίο είχε μόλις 11 βαθμούς. Από εκεί και πέρα, μέχρι το σημείο της διακοπής, θεωρώ πως η ομάδα έκανε πάρα πολύ καλή πορεία, την θα μπορούσα να χαρακτηρίσω και πορεία πρωταθλητισμού, αφού σε αυτό το διάστημα είναι τρίτη σε συγκομιδή» σχολίασε στον πρόλογό του και συνέχισε: «Όλη αυτή η πορεία στηρίζεται στην αγωνιστική πειθαρχία, το φοβερό οικογενειακό κλίμα και τη διοικητική σταθερότητα που παρείχε η διοίκηση του κύριου Πρασσά. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ, έχουμε αφιερώσει πολύ χρόνο, πιστεύουμε πολύ στην ομάδα και θεωρώ πως στον ρυθμό που ήμασταν, θα μπορούσαμε να καταφέρουμε την παραμονή στην κατηγορία. Πρέπει να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά».

«Αυτή η ομάδα πρέπει να σωθεί» Όσον αφορά στη συνέχεια και στην περίπτωση που οι ομάδες επιστρέψουν στους αγωνιστικούς χώρους, ο Στ. Αρσένος υπογράμμισε: «Ασφαλώς, δεν έχει τελειώσει τίποτε ακόμα. Στην περίπτωση που συνεχιστεί το πρωτάθλημα, θα πρέπει να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται, για να υλοποιηθεί ο στόχος μας. Πρέπει να σωθεί αυτή η ομάδα, γιατί απαρτίζεται από καλούς ποδοσφαιριστές και από σοβαρή διοίκηση».

Ο τεχνικός του Διαγόρα υπογράμμισε πως όλο αυτό το διάστημα βρίσκεται σε επικοινωνία με τους ποδοσφαιριστές του: «Έχουμε δώσει ειδικά προγράμματα εκγύμνασης στους ποδοσφαιριστές και υπάρχει καθημερινή επαφή με όλους. Σαφώς και δεν είναι πολύ εύκολο να πραγματοποιήσουν τα ειδικά προγράμματα, ειδικά βάσει καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν τις προηγούμενες μέρες, όμως είμαι σίγουρος ότι προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο».

Στον επίλογό του, δεν λησμόνησε να στείλει το δικό του μήνυμα, στο… πνεύμα των ημερών: «Εύχομαι πάνω από όλα υγεία σε όλο τον κόσμο και να επανέλθουμε σύντομα στους ρυθμούς μας. Είναι πρωτόγνωρες οι μέρες που ζούμε για όλους μας. Ας ακούμε τους ειδικούς, για να έχουμε δύναμη για την επόμενη μέρα. Μακάρι να βρεθούμε γρήγορα στα γήπεδα, ποδοσφαιριστές, προπονητές, διοίκηση και κόσμος, για να συνεχίσουμε τη δουλειά μας».