Βαθμολογία

Μπόρις Τζόνσον: «Τους χρωστάω τη ζωή μου»

Ο Μπόρις Τζόνσον επαίνεσε την «υποδειγματική» φροντίδα που έχει λάβει από τους γιατρούς και τους νοσοκόμους κατά τη διάρκεια της θεραπείας του, λέγοντας: «τους χρωστάω τη ζωή μου».

Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού δήλωσε: «Δε μπορώ να τους ευχαριστήσω αρκετά», επικαλούμενος το έργο των ιατρών στο νοσοκομείο του St Thomas στο Λονδίνο.

Χρονικό νοσηλείας

Ο Τζόνσον πέρασε την έβδομη νύχτα στο νοσοκομείο. Η Downing Street δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός κάνει «πολύ καλή πρόοδο» στην ανάρρωσή του μετά την έξοδο από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, έπαιζε παιχνίδια και παρακολουθούσε ταινίες από το κρεβάτι του στο νοσοκομείο.

Δεν έχει υπάρξει ενημέρωση σχετικά με το πότε είναι πιθανό να βγει από το νοσοκομείο. Η ενημέρωση για τον Μπόρις ήρθε αφού επιβεβαιώθηκε ότι άλλοι 917 ασθενείς με κοροναϊό είχαν πεθάνει στα νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου – συμπεριλαμβανομένου ενός 11χρονου – με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να φθάνει σε 9.875.

Ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ αποκάλυψε ότι τουλάχιστον 19 εργαζόμενοι του NHS ήταν μεταξύ εκείνων που έχασαν τη ζωή τους από τον κοροναϊό.

Στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου Downing Street το Σάββατο, η Υπουργός Εσωτερικών, Priti Patel, δήλωσε ότι «λυπάται αν οι άνθρωποι αισθάνονται ότι υπήρξαν αποτυχίες» στην παροχή προσωπικού εξοπλισμού προστασίας στο προσωπικό του NHS.

Ο 55χρονος πέρασε τρεις νύχτες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας πριν η Downing Street επιβεβαιώσει ότι ήταν στην «πρώιμη φάση της ανάρρωσης» και μεταφερθεί σε έναν κανονικό νοσοκομειακό θάλαμο.

Η αρραβωνιαστικιά του Μπόρις, Carrie Symonds, που είναι έγκυος στο πρώτο τους παιδί και έχει συμπτώματα κοροναϊού τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά δεν έχει κάνει το τεστ, του έστειλε γράμματα για να τον κάνει να νιώσει όμορφα.

Δεν έχει δει ο ένας τον άλλον από τότε που ο Μπόρις εισήχθη στο νοσοκομείο. Μετά την έξοδο από τη ΜΕΘ ο πρωθυπουργός μπόρεσε να κάνει σύντομους περιπάτους.

Πηγή: news.sky.com