Βαθμολογία

OPEN: H επόμενη μέρα από την αποχώρηση Μιχαλέλη

Μουδιασμένη είναι η επόμενη μέρα στο OPEN μετά την παραίτηση του Γενικού Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του σταθμού. Μπορεί η απόφαση αυτή να μην εξέπληξε τους καλά γνωρίζοντες ωστόσο δεν παύει να δημιορυγεί ένα περίεργο κλίμα στον σταθμό κυρίως όσον αφορά στην επόμενη μέρα.

Ο Δημήτρης Μιχαλέλης είχε υποβάλλει την παραίτησή του στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο αλλά τότε δεν την είχαν κάνει αποδεκτή τα μέλη του μέχρι που φτάσαμε στο ΔΣ του Απριλίου όπου τελικά την αποδέχτηκαν. Μάλιστα, στο διάστημα αυτό, δόθηκαν στον κραταιό άνδρα της ενημέρωσης και όλα όσα ζητούσε εδώ και πάρα πολύ καιρό από την Διοίκηση του καναλιού όπως για παράδειγμα ενημερωτικό lead in για το δελτίο με την εκπομπή Open Ελλάδα με Καραμέρο – Χαριτάτο, αλλά και περαιτέρω ενίσχυση του ενημερωτικού τομέα. Ωστόσο, το χάσμα που είχε δημιουργηθεί, σε συνδυασμό την κωλυσιεργία στη λήψη αποφάσεων, αντί να εξομαλυνθεί, βάθυνε ακόμα περισσότερο με τον Γενικό Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης να ασφυκτιά στο περιβάλλον αυτό καθώς υπήρχε διάσταση απόψεων ως προς τη γενικότερη προσέγγιση στον σταθμό ανάμεσα στον ίδιο και την διοίκηση. Αυτό σε συνδυασμό με την ολοένα αυξανόμενη απειλή του MEGA που μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα πέρασε έστω και με βραχεία κεφαλή μπροστά από το OPEN με εβδομαδιαίο τηλεμερίδιο 6,2 έναντι 6,1% για το διάστημα από 30/3-5/4 ενώ για το αμέσως προηγούμενο διάστημα το OPEN προηγείτο με 6,6% έναντι 6,4% (23-29/3) δημιούργησε περαιτέρω εντάσεις αλλά και γκρίνια στο κανάλι κυρίως όσον αφορά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Και παρά το γεγονός ότι ο Δημήτρης Μιχαλέλης θα μπορούσε να περιμένει μέχρι το τέλος της σεζόν, τελικά δεν άντεξε.

Οσο για την επόμενη μέρα, στο κανάλι γίνονται προσπάθειες προς την ανέρευση του αντικαταστάτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του tinasmess.gr, αν και ο Τέρενς Κουίκ μέλος του ΔΣ ενδεχομένως να καλοβλέπει τη θέση αυτή, φαίνεται πως δεν θα είναι αυτός ο “τυχερός”. Η Διοίκηση έχει έρθει σε επαφή με δυο στελέχη: τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο αλλά και ένα ακόμα από το ALTER τον Κοσμά Σφαέλο, ονόματα που έχουν ξαναπέσει στο τραπέζι και στο παρελθόν, όταν και πάλι η φημολογία είχε πάρει φωτιά. Ενα πάντως θεωρείται βέβαιο ότι από τη στιγμή που η πόρτα της εξόδου άνοιξε δεν θα κλείσει έτσι εύκολα. Ενας από τους ανθρώπους που βρίσκονται ένα βήμα πριν αποχωρήσει είναι και ο Στράτος Μπαλής, Διευθυντής Ειδήσεων στο κανάλι και στενός συνεργάτης του Δημήτρη Μιχαλέλη, ενώ η κρίση φαίνεται να εξαπλώνεται και στην ψυχαγωγία με τον Νίκο Κάλη να θέτει και αυτός σοβαρή υποψηφιότητα για να πάρει την άγουσα από το κανάλι της Παιανίας μην έχοντας ακόμα συμπηρώσει χρόνο στο OPEN και στη θέση του Διευθυντή Προγράμματος. Οπως καταλαβαίνετε το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο για τον σταθμό αλλά και το τι σκοπεύει να κάνει με αυτόν ο Ιβάν Σαββίδης.

tinasmess.gr