Βαθμολογία

Κοροναϊός: Εκτάκτως στoν οικισμό των Ρομά οι Τσιόδρας και Χαρδαλιάς

Το κλιμάκιο συνοδεύει ο πρόεδρος Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, Βασίλης Πάντζος. Στη Λάρισα μεταβαίνει κυβερνητικό κλιμάκιο με ελικόπτερο Super Puma του πυροσβεστικού σώματος, με επικεφαλής τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Ν. Χαρδαλιά και τους υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβανιο, εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ΓΓ Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Πρεζερακο, ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της φτώχιας Γιώργο Σταμάτη και τον Δ/ντη Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της ΓΓΠΠ Φοίβο Θεοδώρου.

Το κλιμάκιο συνοδεύει ο πρόεδρος Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, Βασίλης Πάντζος. H άφιξη του κλιμακίου στη βάση της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα αναμένεται στη μία, ενώ μισή ώρα αργότερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό και τον δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη.

Στη συνέχεια το κυβερνητικό κλιμάκιο θα συναντηθεί τους εκπροσώπους της κοινότητας των Ρομά καθώς και με τους επικεφαλής των μέτρων για την τήρηση της καραντίνας. Στην κυβέρνηση επικρατεί μεγάλη ανησυχία για τον κίνδυνο να έχει ήδη υπάρξει διασπορά του ιού στην ευρύτερη περιοχή. Θα γίνουν μαζικά τεστ και θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται.

Συναγερμός

Υπενθυμίζεται ότι συναγερμός έχει σημάνει από το βράδυ της Πέμπτη στην συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, όπου διαμένουν Ρομά, καθώς επιβεβαιώθηκαν 20 κρούσματα του κοροναϊού.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας 32χρονος Ρομά βρέθηκε θετικός στον ιό και αμέσως κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πήγε στην περιοχή για να ιχνηλατήσει τις στενές επαφές του.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι 20 άτομα από τα 29 που ελέγχθησαν είναι θετικά στον ιό και η συνοικία τέθηκε σε καραντίνα έως τις 23 Απριλίου. «Επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο» τόνισε ο δήμαρχος της περιοχής και τόνισε ότι το μέγεθος της διασποράς θα φανεί τις επόμενες ώρες καθώς το υπουργείο θα προχωρήσει σε επιπλέον ελέγχους δειγμάτων.

Σε καραντίνα τέθηκε, με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας. Η εν λόγω κήρυξη ισχύει από 09-4-2020 και ώρα 23.00 έως και 23-04-2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή της.

in.gr