Βαθμολογία

Πωλείται 500.000 ευρώ

Το φετινό πρωτάθλημα δεν γνωρίζει κανένας αν θα ξαναρχίσει ή αν θα τελειώσει, το βέβαιο όμως είναι ότι στην ΠΑΕ ΑΕΛ άρχισαν να ασχολούνται με τον μεταγραφικό τομέα.

Αυτή τη στιγμή κεντρικό πρόσωπο των πρόωρων μεταγραφικών δραστηριοτήτων της λαρισινής ομάδας είναι ο Ισλανδός τερματοφύλακας Κρίστινσον για τον οποίο υπάρχουν τρεις προτάσεις, δύο από ελληνικές ομάδες και μία από ξένη.
Ο παίκτης είχε ανανεώσει πριν από λίγο καιρό τη συνεργασία του με την ΑΕΛ αλλά τώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν την έξοδο, με ακριβό τίμημα όμως. Σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας ζητάει 500.000 ευρώ για την πώληση του παίκτη, ενώ αν είχε συμβόλαιο μεγαλύτερο του ενός έτους η τιμή του θα είχε εκτοξευτεί στο ένα εκατομμύριο ευρώ.
Η ουσία είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεταγραφικό σήριαλ, με τον Κρίστινσον να βλέπει με θετικό μάτι μια μεταγραφή του σε ομάδα που έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΔΥΟ ΠΑΙΚΤΕΣ
Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση δύο μεταγραφικών κινήσεων βρίσκεται η ΠΑΕ ΑΕΛ, καθώς οι συζητήσεις μαζί τους είναι προχωρημένες και όλα δείχνουν ότι μέχρι τέλη Απριλίου θα έχουν υπογράψει συμβόλαια συνεργασίας.
Οι δύο ποδοσφαιριστές ανήκουν σε συλλόγους της Βόρειας Ελλάδας κατώτερης κατηγορίας και η απόκτησή τους αποτελεί εισήγηση του τεχνικού Μιχάλη Γρηγορίου που είπε στον κ. Κούγια ότι υπάρχει μεγάλο χρονικό διάστημα για τις λίγες μεταγραφικές κινήσεις που χρειάζεται η ομάδα, αφού τον Ιανουάριο όλοι οι νεαποκτηθέντες έδειξαν πολύ καλά στοιχεία.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ
Η θερινή μεταγραφική σεζόν θα μεταφερθεί και συμβόλαια που ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου θα επεκταθούν για μικρό χρονικό διάστημα, βάσει προτάσεων που συμφωνήθηκαν από όλα τα μέρη του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.
Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIFA), σε συνομιλίες που είχε με τις συνομοσπονδίες, τις εγχώριες ομοσπονδίες, τους συλλόγους, τους ποδοσφαιριστές και τις διοργανώτριες αρχές, κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με θέματα που προέκυψαν από την πανδημία του Covid-19.
Βάσει κοινής λογικής, η ποδοσφαιρική σεζόν δεν είναι δυνατό να ολοκληρωθεί πριν τις 30 Ιουνίου, όπως υπήρχε αρχικά η ελπίδα. Με την κρίση να είναι παγκόσμια, η FIFA θα ανακοινώσει εντός των προσεχών ημερών το πότε θα ανοίξει το καλοκαιρινό «μεταγραφικό παζάρι», με την Ομοσπονδία να προσπαθεί να εναρμονίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις ημερομηνίες ώστε να διαταραχθούν όσο το δυνατό λιγότερο οι εγχώριες διοργανώσεις και οι σύλλογοι. Η Αγγλία ήδη ανακοίνωσε πως – εκτός απροόπτου – οι μεταγραφές θα αρχίσουν την 1η Σεπτέμβρη.
Ανάλογη επιμήκυνση θα υπάρξει και στα συμβόλαια που ολοκληρώνονται αυτό το καλοκαίρι, με τη FIFA να παροτρύνει τους συλλόγους να προστατεύσουν – όσο είναι αυτό δυνατό – τις θέσεις εργασίας, είτε μέσω ίδιων μέσων είτε ακόμη και με τη βοήθεια των κυβερνητικών μέτρων.

Του Σωτ. Κέλλα
Πηγή: Ελευθερία