Βαθμολογία

Δρακόπουλος: «Δεν βλέπω τον τρόπο που θα μπορούσε η Γ΄ Εθνική να συνεχίσει»

Ο τερματοφύλακας του Διαγόρα Βραχνεΐκων Θανάσης Δρακόπουλος δεν βρίσκει τον λόγο να συνεχιστεί η Γ΄ Εθνική, εκφράζοντας μέσω της «Match» τον έντονο προβληματισμό του για το πώς αντιμετωπίζεται από την ΕΠΟ η εν λόγω κατηγορία.

Ο πολύπειρος γκολκίπερ του Διαγόρα Βραχνεΐκων Θανάσης Δρακόπουλος μιλώντας στην «Match» κατέθεσε τις απορίες του για την Γ΄ Εθνική και προέβαλλε προβληματισμούς που είναι σημαντικοί για την κατηγορία και αφορούν ποδοφαιριστές και ομάδες, μετά από τις «πληγές» που έχει προξενήσει ο κορωνοϊός σε οικονομικό επίπεδο.

Παράλληλα σχολίασε τη φετινή τροχιά των «μπλε» και μίλησε για την πρώην ομάδα του την Αχαϊκή, όπου μεγαλούργησε και συνεχίζει να παρακολουθεί στενά.

Ο Διαγόρας βρέθηκε στη ζώνη του υποβιβασμού πριν το ξέσπασμα της πανδημίας που πάγωσε τα πάντα. Η δική σου εκτίμηση για τη χρονιά;

Θ.Δ.: «Η χρονιά είχε πολλά σκαμπανεβάσματα. Αυτό ήταν λογικό γιατί στην πλειονότητα του ρόστερ είχαμε πολλά νεαρά παιδιά, ενώ οι ιδιαιτερότητες του γηπέδου έπαιξαν ρόλο.

Αφενός είχαμε βοήθεια στα εντός έδρας παιχνίδια, αλλά αφετέρου χάναμε σε δύναμη, όταν παίζαμε σε γήπεδα με χορτάρι και μεγαλύτερα από το δικό μας. Επιπλέον πιστεύω ότι επειδή πολλά παιδιά δούλευαν το καλοκαίρι ή σπούδαζαν και έδιναν μαθήματα,

μπήκαν πιο μετά χρονικά στην προετοιμασία και όποιος γνωρίζει από ποδόσφαιρο αυτό το γεγονός παίζει μεγάλο ρόλο στο να βρουν χημεία με την υπόλοιπη ομάδα».

Πέρυσι ήσουν στο Καταστάρι. Τι ομοιότητες και διαφορές παρατήρησες σε σύγκριση με την φετινή σεζόν;

Θ.Δ.: «Η κατηγορία δεν έχει μεγάλες διαφορές. Κάθε χρόνο θα βρεθούν μία ή δύο ομάδες που θα βάλουν παραπάνω χρήματα και θα ξεχωρίσουν, όπως αντίστοιχα θα βρεθούν 2-3 που στη μέση της χρονιάς θα ξεμείνουν από στόχους και θα «χαλαρώσουν». Οι υπόλοιπες ομάδες είναι πάνω-κάτω στο ίδιο επίπεδο».

Αγωνίστηκες για χρόνια στην Αχαϊκή με συμμετοχές και διακρίσεις. Αν γίνουν τα πλέι-οφ θα τα καταφέρει για την άνοδο;

Θ.Δ.: «Σίγουρα τα πλέι-οφ στην Α΄κατηγορία είχαν δύο ξεκάθαρα φαβορί, τα οποία ήταν η Αχαϊκή και ο Παναιγιάλειος, με τον Ατρόμητο να είναι λίγο πιο πίσω.

Βέβαια και εδώ οι ιδιαιτερότητες είναι πολλές και παράξενο το σύστημα που χρησιμοποιεί η ΕΠΣ Αχαΐας γιατ ην άνοδο και τον υποβιβασμό. Τώρα αν ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα όλα θα μπουν σε μηδενική βάση, αφού έχει χαθεί ο ρυθμός, οπότε κάθε πρόβλεψη είναι δύσκολη».

Φλέγον ζήτημα είναι αν πρέπει να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, εφόσον εξαλειφθεί ο ιός και επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Εσύ τι πιστεύεις πάνω σε αυτό;

Θ.Δ.: «Δεν βλέπω τον τρόπο που θα μπορούσε η Γ΄ Εθνική να συνεχίσει. Δεν ξέρω οι άνθρωποι της ΕΠΟ τι θεωρούν για αυτήν την κατηγορία. Είναι επαγγελματική; Είναι ερασιτεχνική; Είναι λίγο από τα δύο; Και το λέω αυτό γιατί άπαντες ταλαιπωρούνται από την διακοπή, αλλά στα οικονομικά μέτρα δεν συμπεριλήφθηκε η δική μας κατηγορία. Οπότε ποιος ο λόγος ύπαρξης της;

Συμπερασματικά είναι δύσκολο οι ομάδες να μαζευτούν ξανά, να γίνει η στοιχειώδης προετοιμασία και να κυλήσει η δράση με ομαλό τρόπο.”