Βαθμολογία

Πέτσας: «Τον Μάιο θα μπορούμε να χαρούμε τα πρώτα αποτελέσματα»

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι με τα αυστηρά και δύσκολα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση φρενάραμε τον ιό. Αν δεν είχαμε λάβει γρήγορα τα αυστηρά μέτρα η κατάσταση θα ήταν δραματική, τόνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Μένοντας σπίτι τον Απρίλιο, τον Μάιο θα μπορούμε να χαρούμε τα πρώτα αποτελέσματα. Ο αγώνας μέρα με τη μέρα κερδίζεται» τόνισε ο κ. Πέτσας σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας. Μάλιστα, έδειξε ένα διάγραμμα με μία καμπύλη όπου πιστοποιείται η καλή πορεία της Ελλάδας όσο αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα.

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι με τα αυστηρά και δύσκολα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση φρενάραμε τον ιο. «Χωρίς αυτά θα ζούσαμε δραματικές στιγμές. Ας διαφυλάξουμε αυτό που κερδίσαμε. Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά. Γι΄ αυτό, όπως είπε, παρατάθηκαν μέχρι τις 27 Απριλίου τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Αναφορικά με την πρόταση της Ιεράς Συνόδου για λειτουργίες την περίοδο του Πάσχα κεκλεισμένων των θυρών είπε ότι εξετάζεται, ωστόσο πρόσθεσε ότι προκαλεί προβληματισμό το θέμα με ορισμένους που έσπευσαν στις εκκλησίες για να παρακολουθήσουν λειτουργίες. «Η πίστη μας δεν δοκιμάζεται» λέμε σε όσους πιστούς έσπευσαν τις προηγούμενες ημέρες στις εκκλησίες.

Αναφορικά με τις ΜΕΘ, υπογράμμισε ότι μέσα σε 2,5 μήνες αυξήθηκαν από τις 565 στις 910. Ακόμη προανήγγειλε μία νέα πρωτοβουλία, αυτή της τηλειατρικής σχετικά με ασθενείς με κοροναϊό που νοσούν και βρίσκονται στο σπίτι.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της κυβέρνησης

«Το επιχειρησιακό σχέδιο της κυβέρνησης στη φάση αυτή εστιάζει σε κρίσιμες κοινωνικές ομάδες οι οποίες είναι απαραίτητο να προφυλαχθούν απέναντι στον αυξημένο κίνδυνο εξάπλωσης του κοροναϊού όπως οι άστεγοι ή όσοι έχουν κάποια εξάρτηση» τόνισε ο κ. Πέτσας. Επεσήμανε ότι εντείνονται τα μέτρα και στις δομές φιλοξενίας, κατασκευάζονται χώροι απομόνωσης και περιορίζονται οι έξοδοι.

Για το Σύστημα Υγείας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς την ενίσχυσή του, προσλαμβάνοντας ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αυξάνοντας τις ομάδες εντατικής θεραπείας και πραγματοποιώντας σημαντικές προμήθειες υγειονομικού υλικού.

Είπε ότι από 565 που ήταν οι ΜΕΘ πριν από δυόμισι μήνες έχουν αυξηθεί σε 910. Παράλληλα έχουν εγκριθεί 4.824 προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού ενώ 2.312 εξ αυτών έχουν ήδη προσληφθεί. Επεσήμανε επίσης ότι προωθείται ΠΝΠ που θα επιτρέπει στα δημόσια νοσοκομεία να συνεργάζονται με ιδιώτες γιατρούς με την έκδοση δελτίου παροχής υπηρεσιών.

in.gr