Βαθμολογία

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ Δημ. Μπουχλαριώτης στο athleticlarissa

Στην ζωή μας έχει μπει (δυστυχώς) εδώ και αρκετές εβδομάδες ένας νέος ιός, ο COVID-19 που έχει πραγματικά δημιουργήσει ουκ ολίγα προβλήματα και ξαφνικούς θανάτους σε όλη την ανθρωπότητα.

Στην Ελλάδα τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν πολύ καλύτερα αν συγκρίνουμε την κατάσταση σε άλλες χώρες. Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες εβδομάδες φαντάζουν κρίσιμες για την εξέλιξη του ιού.

Σε όλη αυτή την παγκόσμια συγκυρία ήταν λογικό να σταματήσουν και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις όλων των πρωταθλημάτων στο ποδόσφαιρο.

Το athleticlarissa και ο Χρήστος Γκατζούλης μετά από παρότρυνση δεκάδων επισκεπτών του επικοινώνησε την Παρασκευή (3/4) με τον πρόεδρο της ΕΠΣΛ κ. Δημήτρη Μπουχλαριώτη για να πάρει την δική του εκτίμηση αλλά και τις σκέψεις του αναφορικά με την επόμενη ημέρα που ούτως ή άλλως θα είναι δύσκολη και θα χρειαστεί και ένα διάστημα να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα…

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ μίλησε τόσο για την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουν όλοι οι άνθρωποι, ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία και τον προβληματισμό του για το μέλλον.

Τόνισε πως το καλύτερο θα είναι να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα και όπως ανέφερε ίσως αυτό γίνει και τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά δηλαδή να πάρουν παράταση…

«Προέχει η υγεία»

Στο ξεκίνημα της τοποθέτησής του τόνισε πως αυτό που προέχει είναι η υγεία όλων μας.

«Πρωτόγνωρες καταστάσεις, κανείς δεν ξέρει, αβεβαιότητα υπάρχει για το μέλλον σε όλα τα θέματα. Βέβαια αυτό που προέχει είναι η υγεία όλων, μόλις περάσει αυτό να μας βρει όλους πάλι μαζί, γιατί είναι δύσκολα τα πράγματα».

«Μόνο οι επιστήμονες ξέρουν…»

Στη συνέχεια τόνισε πως μόνο οι επιστήμονες που ασχολούνται με τον ιό μπορούν να δώσουν τις κατάλληλες κατευθύνσεις για το μέλλον.

«Αν δεν πούνε οι επιστήμονες πότε θα δούμε αχτίδα φωτός δεν μπορεί να γίνει κανένας προγραμματισμός για τίποτα. Όπως είδαμε και το χθεσινό συμβούλιο της Super League το πήγαν πίσω τρεις εβδομάδες για να εκτιμήσουν ξανά την κατάσταση».

«Το δίκαιο είναι να μην σταματήσουν τα πρωταθλήματα…»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ τόνισε πως το δίκαιο θα είναι να μην σταματήσουν τα πρωταθλήματα και να βρεθεί τρόπος να ολοκληρωθούν.

«Για μένα το σωστό και το δίκαιο είναι να μην σταματήσει το πρωτάθλημα ως έχει, να βρεθεί τρόπος να συνεχιστεί. Σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις κάποιοι αδικούνται, κάποιοι ευνοούνται το θέμα είναι αυτή που θα αδικηθούν να είναι λιγότεροι από αυτούς που θα ευνοηθούν».

«Ας ολοκληρωθούν και την επόμενη χρονιά…»

Στην πορεία της κουβέντας μας ο κ. Μπουχλαριώτης ανέφερε και μία δική του πρόταση λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν είναι άδικο να συνεχιστούν ακόμη και την επόμενη χρονιά τα πρωταθλήματα και να δοθεί μία σχετική παράταση….

«Για μένα δεν είναι άδικο να συνεχιστούν και την επόμενη χρονιά, ας πάμε και από την επόμενη χρονιά. Μία σκέψη δικιά μου αν σταματήσει αυτό τον Μάιο είναι ας ξεκινήσει το πρωτάθλημα αυτό που πρέπει να συνεχιστεί μετά τον 15Αύγουστο που ξεκινάνε προετοιμασία οι ομάδες ειδικά η Α’ και Α1’ ΕΠΣΛ και ας τραβήξει μέχρι μέσα Οκτωβρίου. Ας δοθεί ένας εύλογος χρόνος για μεταγραφές και ας ξεκινήσει το επόμενο στη συνέχεια και να μαζέψουμε και το επόμενο πρωτάθλημα».

«Σε δεύτερη μοίρα το ποδόσφαιρο»

Στη συνέχεια ο κ. Μπουχλαριώτης τόνισε πως το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή είναι η οικονομική αβεβαιότητα που έχει προκύψει σε όλους μας, ενώ ανέφερε πως το ποδόσφαιρο περνά αναγκαστικά σε δεύτερη μοίρα…

«Υπάρχει οικονομική αβεβαιότητα γιατί πλέον ο κόσμος ανησυχεί για την επόμενη ημέρα από τα προβλήματα που θα προκύψουν από το κλείσιμο τόσων επιχειρήσεων είναι πάρα πολλά… το ποδόσφαιρο για μένα έρχεται σε δεύτερη μοίρα, πρέπει να προηγηθεί πρώτα η υγεία, μετά η οικονομική κατάσταση των παραγόντων, των ποδοσφαιριστών όλων των ανθρώπων του ποδοσφαίρου και μετά να δούμε για την συνέχιση των πρωταθλημάτων».

«Θα υπάρξει κεντρική απόφαση»

Τέλος ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ ανέφερε πως αν οι αρμόδιοι εγγυηθούν πως μετά το Πάσχα τα μέτρα θα χαλαρώσουν τότε θα συζητήσουμε και για το ποδόσφαιρο και θα κοιτάξουμε το καλύτερο, ενώ όπως αποκάλυψε θα υπάρξει μία κεντρική απόφαση έτσι ώστε αυτό να είναι δίκαιο για τις περισσότερες ομάδες.

«Αν εγγυάται κάποιος ότι μετά το Πάσχα θα χαλαρώσουν τα μέτρα και ότι θα πάει προς το καλύτερο η κατάσταση θα το συζητήσουμε. Βέβαια θα υπάρξει μία κεντρική απόφαση στην αρχή πιστεύω, θα υπάρξουν ζυμώσεις, συζητήσεις και πιστεύω ότι και η ΕΠΟ και οι κατά τόπους ΕΠΣ θα κοιτάξουν ποιο είναι το πιο δίκαιο για τις περισσότερες ομάδες».