Βαθμολογία

Οι ΗΠΑ θρηνούν πλέον 5.116 θανάτου

Οι ΗΠΑ θρηνούν πλέον 5.116 θανάτους από τον κορωνοϊό, ενώ η χώρα βρίσκεται στο παγκόσμιο επίκεντρο της πανδημίας, με τα κρούσματα και τον αριθμό των νεκρών να ξεπερνούν πια οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο. 

Συγκεκριμένα έχει επιβεβαιωθεί πως μολύνθηκαν 215.417 άνθρωποι, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, δε, πέθαναν 884 άνθρωποι εξαιτίας της ασθένειας COVID-19, αριθμός που αποτελεί τον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό στις ΗΠΑ μέχρι σήμερα. Το ρεκόρ των περισσότερων θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού μέσα σε μία μέρα καταγράφηκε την 27η Μαρτίου στην Ιταλία (969 νεκροί).

Νέα μέτρα από τον Τραμπ

Η κατάσταση αυτή οδηγεί τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να εξετάζει το ενδεχόμενο αναστολής των πτήσεων εσωτερικού προς και από εστίες της κρίσης στις ΗΠΑ, καθώς η κυβέρνησή του δυσκολεύεται ολοένα περισσότερο να σταματήσει την εξάπλωση της ασθένειας COVID-19 στη χώρα, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι τα θύματά της θα είναι τουλάχιστον 100.000.

«Ασφαλώς το εξετάζουμε, αλλά όταν το κάνεις αυτό πραγματικά επιβάλλεις περιορισμούς σε μια βιομηχανία που χρειαζόμαστε απελπιστικά» είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε χθες Τετάρτη (τοπική ώρα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης ώρα Ελλάδας) στον Λευκό Οίκο.

Ιστορική στιγμή: Οι ΗΠΑ δέχονται βοήθεια από τη Ρωσία!

Χθες αργά το βράδυ, στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης προσγειώθηκε το ρωσικό μεταφορικό αεροσκάφος με πολύτιμο ιατρικό υλικό για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Πρόκειται για μία ιστορική ενέργεια από την πλευρά της Ρωσίας, ενώ η αποστολή του ιατροφαρμακευτικού υλικού έγινε κατόπιν συνεννοήσεως του Βλάντιμιρ Πούτιν με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ. 

Στο πολύτιμο ιατρικό φορτίο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων μάσκες, αναπνευστήρες και άλλα είδη ιατρικού εξοπλισμού.  Ο ελεγκτής στο αεροδρόμιο απευθυνόμενος στο πλήρωμα είπε: «Σας ευχαριστούμε ειλικρινά για τη βοήθεια που μας προσφέρετε».

zougla.gr