Βαθμολογία

Κοροναϊός: Σοκ στις ΗΠΑ -Νεκρό βρέφος 6 μηνών

Την τραγική είδηση του θανάτου βρέφους έξι μηνών, συνέπεια επιπλοκών από τον Covid-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του Κονέκτικατ, στις ΗΠΑ.

Ο Νεντ Λαμόντ ανάρτησε μια σειρά από Tweet στα οποία ανακοίνωσε ότι ο θάνατος του βρέφους, διαπιστώθηκε την περασμένη εβδομάδα και πως το βράδυ της Τρίτης διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό.

«Με μεγάλη μου θλίψη μπορώ να επιβεβαιώσω την πρώτη απώλεια βρέφους στο Κονέκτικατ που συνδέεται με τον κορωνοϊό. Ένα 6 μηνών νεογέννητο από το Χάρτφορντ μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο στα τέλη της περασμένης εβδομάδας και δεν κατέστη εφικτή η ανάνηψή του» είπε συγκεκριμένα ο κυβερνήτης της πολιτείας των ΗΠΑ.

«Το τεστ επιβεβαίωσε χθες το βράδυ πως το νεογέννητο ήταν φορέας του Covid-19. Είναι τραγικό. Πιστεύουμε πως είναι μια από τις νεότερες ζωές που χάθηκαν από επιπλοκές που συνδέονται με τον κορωνοϊό» συνέχισε ο Λαμόντ.

Κλείνοντας ο κυβερνήτης του Κονέκτικατ σημείωσε: «Αυτός ο ιός επιτίθεται στους πιο ευάλωτους χωρίς έλεος. Κάτι τέτοιο εντείνει τη σημασία του να μένουμε σπίτι και να περιορίζουμε την έκθεση σε άλλους ανθρώπους. Η ζωή σας και οι ζωές άλλων εξαρτώνται κυριολεκτικά από αυτό. Προσευχόμαστε για την οικογένεια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Σοκάρουν οι (λιγοστοί) θάνατοι παιδιών από κορωνοϊό

Την Τρίτη, ένα κορίτσι 12 ετών που έχασε τη ζωή του στο Βέλγιο από την ασθένεια Covid-19, καταγράφτηκε ως το νεαρότερο θύμα στην Ευρώπη. Είναι πολύ σπάνιοι οι θάνατοι μικρών παιδιών και εφήβων από τον κορωνοϊό σε όλον τον κόσμο.

Ωστόσο οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και συστήνουν σε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς ο ιός δεν κάνει εξαιρέσεις. Από τις αρχές Μαρτίου, ο ΠΟΥ έστελνε μήνυμα στους νέους ανθρώπους, λέγοντας πως κανείς δεν είναι άτρωτος απέναντι στην ασθένεια, που ωστόσο πλήττει κατά κύριο λόγο μεγαλύτερες ηλικίες.

Στο μεταξύ, πέθανε επίσης ένα 13χρονο αγόρι στο Λονδίνο που είχε βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε αργά την Τρίτη το νοσοκομείο του Βασιλικού Κολλεγίου.

Πηγή: iefimerida.gr