Βαθμολογία

Απάντηση για τα 800€ που ζήτησαν οι ποδοσφαιριστές

Απάντηση στην από 24/3/2020 κοινή επιστολή των προέδρων των Super League 1 και Super League 2-Football League, Μηνά Λυσάνδρου και Λεωνίδα Λεουτσάκου, αντίστοιχα, απέστειλε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή των 3 κορυφαίων πρωταθλημάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου προς τους Αυγενάκη και Βρούτση, αναφερόταν πως οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ζητούν να πάρουν και εκείνοι το επίδομα των 800 ευρώ το οποίο θέσπισε η κυβέρνηση για όλους τους εργαζόμενους, εξαιτίας του κορωνοϊού.
Στην απαντητική επιστολή του Υφυπουργού Αθλητισμού επισημαίνεται ότι ορθώς απευθύνονται και στον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ως καθ’ ύλην αρμόδιο για τα εν λόγω ζητήματα, όπως είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί αναφορικά με την ένταξη των ποδοσφαιριστών στο μέτρο αποζημίωσης ειδικού σκοπού, λόγω της μη καταχώρισης των προσλήψεών τους στο ηλεκτρονικό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Ο κ. Αυγενάκης σημειώνει επίσης ότι αναμένει από τις Λίγκες και τα σχετικά έγγραφα περί της εξαίρεσης από την υποχρέωση καταχώρισης της πρόσληψης των ποδοσφαιριστών τους και καταλήγει λέγοντας πως: «Παραμένουμε σε επικοινωνία, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα και να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη, στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19) και των επιπτώσεων της».