Βαθμολογία

Έχουν περάσει ουκ ολίγοι παίκτες από τα χέρια του!

Ο λόγος για τον έμπειρο τεχνικό Μίλτο Ζιάκα που γεννήθηκε το 1969 στη Μελίβοια Λάρισας. Είναι απόφοιτος της γυμναστικής ακαδημίας και έχει μάστερ στη διοίκηση διαχείρισης έργων και προγραμμάτων. Είναι διπλωματούχος προπονητής ποδοσφαίρου UEFA Α’.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στον Άρη Λάρισας το 1995 τον οποίο οδήγησε από τη Γ’ κατηγορία στην Α1 της ΕΠΣΛ. Από το 2004 έως το 2009 κοουτσάρισε τον Φιλοκτήτη Μελιβοίας στη Δ’ Εθνική. Το 2006 τον οδήγησε στην 3η θέση (πρωταθλητής ήταν ο Α.Ο. Τρίκαλα και δευτεραθλητής ο Ρήγας). Με την ίδια ομάδα κατέκτησε ένα Κύπελλο ΕΠΣΛ και έφτασε στους «8» του Κυπέλλου Ερασιτεχνών (2005), ενώ ήταν και φιναλίστ σε έναν ακόμη τελικό (2007).

Στον Φιλοκτήτη έμεινε έως το 2013, τερματίζοντας όλες τις χρονιές στις πρώτες θέσεις της μεγάλης κατηγορίας στην ΕΠΣ Λάρισας. Τη σεζόν 2013-14 δούλεψε στην ΑΕΔ Νίκαιας. Ακολούθησε η θητεία του στο προπονητικό τιμ του Πιερικού στη Β’ Εθνική, ενώ τον Ιανουάριο του 2015 ανέλαβε στη Γ’ Εθνική τον Δωτιέα Αγιάς και παρότι η ομάδα ήταν στο -8 από την παραμονή, τελικά έσωσε την κατηγορία.

Επόμενη ομάδα του ήταν ο Τύρναβος τον οποίο άφησε στην 11η θέση της Γ’ Εθνικής, πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος, ενώ τη σεζόν 2017-18 ήταν στην Κ20 της ΑΕΛ. Πέρυσι μεταπήδησε στον Ρήγα Φεραίο (Α’ ΕΠΣΘ) και φέτος επέστρεψε στην ομάδα της ΑΕΛ (Κ19).

Από τα χέρια του πέρασαν παίκτες που κάνουν αξιόλογη επαγγελματική καριέρα όπως οι Ρέντζας (Πανιώνιος), Ευαγγέλου (Hellas Munchen), Κουτσιανικούλης (ΟΦΗ) Νούσιος (ΑΕΛ)  Σουλιώτης, Λίταινας, Καρατάσιος, Τασιούλης, Ανδρέου (Απόλλων Λάρισας).

Μεγάλη η προσφορά του στο νομό μας, έχει δώσει πολλά και πάντα δουλεύει με ήθος, αξιοπρέπεια και χωρίς να επιδιώκει να είναι στα φώτα της δημοσιότητας…

*Το φωτογραφικό υλικό ανήκει στο athleticlarissa και τον ιδιοκτήτη του Χρήστο Γκατζούλη.