Βαθμολογία

«Είμαστε σε πόλεμο με αόρατο, αλλά όχι ανίκητο εχθρό»

Στους έλληνες πολίτες απευθύνεται μέσω διαγγέλματος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης. Τα μέτρα που θα ληφθούν για την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, αλλά και τη στήριξη του συστήματος υγείας. Έκκληση στους εργοδότες να μην κάνουν απολύσεις.

«Είμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο, αλλά όχι ανίκητο εχθρό» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους έλληνες πολίτες μέσω νέου διαγγέλματος για τον κοροναϊό.

Ο πρωθυπουργός τόνισε την κρισιμότητα της κατάστασης «οι δύσκολες ημέρες είναι μπροστά επανάλαβε» και προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα, τα οποία πρέπει να τηρούνται, καθώς η ανυπακοή δεν είναι μαγκιά, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Καθησυχάζοντας για τις συνέπειες της πανδημίας στην οικονομία και την απασχόληση ανακοίνωσε μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση για την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, επικαλούμενος και τις χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup που επί της ουσίας εξασφαλίζουν στην Ελλάδα τη δυνατότητα να πράξει ό,τι χρειαστεί για την αντιμετώπιση των συνεπειών.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα δοθούν 2 δισ. ευρώ στην αγορά και ότι θα στηριχθούν οι εργαζόμενοι με επιδότηση μέρος του μισθού τους. Τα αναλυτικά μέτρα θα ανακοινωθούν αύριο. Απηύθυνε δε έκκληση στους εργοδότες να μην προβούν σε απολύσεις διαβεβαιώνοντας τους ότι θα στηριχθούν. Μέτρα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και για τη στήριξη του συστήματος υγείας.

in.gr