Βαθμολογία

Euroleague: Προς οριστική διακοπή

Πολύ δύσκολα θα ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν της Euroleague, μετά την έξαρση του κορονοϊού. «Χλωμό» εώς και απίθανο θα πρέπει να θεωρείται το ενδεχόμενο να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν της Euroleague, όπως αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η ΠΡΑΣΙΝΗ.

Η διοργανώτρια Αρχή βλέπει την έξαρση του κορονοϊού να χτυπά σοβαρά τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και με τη γνώμη των ειδικών που λέει πως ο ιός δεν πρόκειται να μας απαλλάξει από την επικίνδυνη παρουσία του για άλλες 6-8 εβδομάδες, δυσκολεύεται να βρει ημερομηνίες για να «στριμώξει» τα υπόλοιπα παιχνίδια.

Υπό αυτές τις συνθήκες, αλλά και με δεδομένο ότι απέμεναν άλλες έξι αγωνιστικές κανονικής περιόδου, τα playoffs και το Final Four, μοιάζει από πολύ δύσκολο ως αδύνατο να βρεθεί τρόπος να ολοκληρωθεί η σεζόν. Ακόμη κι αν κάποιες εγχώριες λίγκες ίσως διευκολύνουν την κατάσταση «λήγοντας» πρόωρα, όπως συνέβη στην Λιθουανία.

Πέραν όλων των άλλων, στην Ευρωλίγκα έχουν να αντιμετωπίσουν και τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, καθώς πρέπει να αποσαφηνιστεί τι θα ισχύσει με τα χορηγικά προγράμματα, αλλά και τα συμβόλαια με την τηλεόραση και τους παίκτες.