Βαθμολογία

Κορονοϊός: Τι λένε οι εθνικές ομοσπονδίες για πρωταθλήματα και Euro

Τι θα υποστηρίξουν οι εθνικές ομοσπονδίες στην αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση της UEFA, για το μέλλον των πρωταθλημάτων, των διοργανώσεων της, αλλά και του Euro 2020.

Την Τρίτη 17/3 θα λάβει χώρα η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη στα γραφεία της UEFA, όπου θα αποφασιστεί το μέλλον τόσο των εθνικών πρωταθλημάτων των χωρών μελών, των διοργανώσεων της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας (Champions League, Europa League), όσο και του Euro 2020, μετά την έξαρση του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει με δημοσίευμά της, η Gazzetta dello Sport, οι εθνικές ομοσπονδίες θα ζητήσουν τη μετάθεση του Euro για το 2021, προκειμένου να δοθεί χρόνος στα εγχώρια πρωταθλήματα, αλλά και στις διεθνείς διοργανώσεις να ολοκληρωθούν και να μην χρειαστεί να διακοπούν «βίαια».

«Όλοι ή σχεδόν όλοι ενάντια στο Euro 2020. Χθες, ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, σημείωσε ότι είναι πολύ πιθανό οι λίγκες, οι ομοσπονδίες, οι σύλλογοι και οι φορείς να εμφανιστούν συμπαγείς στην αυριανή τηλεδιάσκεψη με την UEFA και να προτείνουν μετάθεση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για τον Ιούνιο του 2021 , ή στο τέλος του 2020, σενάριο που συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα. Όλα τα παραπάνω, βέβαια, υπό την προϋπόθεση πως ο κορωνοϊός θα μπει σύντομα σε ύφεση και θα εκλείψει ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία.