Βαθμολογία

NBA: Δράση ξανά από το καλοκαίρι

Τα σενάρια για τα πλέι οφ και τον περιορισμό της οικονομικής ζημίας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η δράση στο NBA έχει ανασταλεί λόγω των κρουσμάτων του κορονοϊού και οι ομάδες βρίσκονται σε αναμονή. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ΜΜΕ, οι διοικήσεις των ομάδων έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται για να επιστρέψουν στα γήπεδα το καλοκαίρι, στο πιο αισιόδοξο σενάριο.

Ο κίνδυνος να χαθεί η σεζόν ολοκληρωτικά είναι ορατός, καθώς οι οδηγίες από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα και τους επιστήμονες αναφέρουν πως δεν θα μπορούν να γίνονται συγκεντρώσεις περισσοτέρων από 50 άτομα σε έναν χώρο για τις επόμενες οκτώ εβδομάδες.

Ακόμα η Λίγκα δεν έχει ενημερώσει τις ομάδες για την πιθανή διάρκεια της αναστολής της δράσης, ενώ δεν έχει γίνει κάποια εκτίμηση για το οικονομικό κόστος. Το επόμενο διάστημα πάντως αναμένεται το ΝΒΑ να ενημερώσει τις ομάδες για τρία βασικά θέματα: το οικονομικό κόστος του πρόωρου τέλους στη σεζόν, της συνέχισής της χωρίς φιλάθλους και της διεξαγωγής των αγώνων μόνο των playoffs με κόσμο.

Πάντως, υπό συζήτηση βρίσκεται ένα πλάνο για διεξαγωγή αγώνων χωρίς κόσμο αλλά στις ομάδες δόθηκε οδηγία να αναζητήσουν ημερομηνίες στα γήπεδά τους ακόμη και μέσα στον Αύγουστο για τα playoffs, όπως και το να εξετάσουν τη χρησιμοποίηση μικρότερων κλειστών (ακόμη και των προπονητικών τους κέντρων) για τη διεξαγωγή αγώνων, αρκεί να έχουν τις μίνιμουμ προϋποθέσεις για μια στοιχειώδη τηλεοπτική παραγωγή. Η Λίγκα θα επιχειρήσει να περιορίσει όσο γίνεται τις απώλειες έστω με τη διεξαγωγή των playoffs και τα τηλεοπτικά έσοδα.