Βαθμολογία

Κορονοϊός: Τότε σκέπτονται στην ΟΥΕΦΑ να διεξαχθεί το Euro 2020

Αρκετή… δουλειά περιμένει την προσεχή Τρίτη (17/3) την ΟΥΕΦΑ στην τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιήσει και στην οποία θα τεθούν επί τάπητος όλα τα σενάρια για Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ και Euro 2020.

Άγνωστο το τι θα αποφασιστεί για τη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων αλλά και την ποδοσφαιρική “γιορτή” του καλοκαιριού, με το τελευταίο να ακούγεται έντονα ότι σκέψη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας είναι να διεξαχθεί τον Δεκέμβριο του 2020.

Και αυτό προκειμένου να έχουν τον χρόνο και χωρίς πίεση να ολοκληρωθούν όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και να μην υπάρχει το… άγχος για ολοκλήρωση μέχρι τα τέλη Μαΐου. Προφανώς και θα υπάρξει μετακίνηση για το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ για να έχουν ομαλό… φινάλε.

Τέλος, η σκέψη να λάβει χώρα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2021 δύσκολο να προχωρήσει για έναν βασικό λόγο. Το καλοκαίρι του 2021 είναι προγραμματισμένο το Κύπελλο Συνομοσπονδιών, τη διοργάνωση που λαμβάνει χώρα ένα χρόνο πριν το Μουντιάλ, και στο οποίο μετέχει και η πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Η οποία ως είναι φυσικό δεν θα έχει ανακηρυχθεί τον Ιούνιο προκειμένου να αγωνιστεί και στο Συνομοσπονδιών. Ούτε φυσικά θα μετακινηθεί η διοργάνωση της ΦΙΦΑ για να αγωνιστεί και η κάτοχος του Euro καθώς θα πρέπει να ξεκινήσουν και τα προκριματικά των συλλόγων για τη σεζόν 2021-2022.

Πηγή: irafina.gr