Βαθμολογία

Τα... κανόνια των «σουπερλιγκάτων» της ζώνης των play out

Η κανονική διάρκεια της σεζόν στη Super League ολοκληρώθηκε, ωστόσο οι εξελίξεις με τον COVID-19 έχουν βάλει… λουκέτο στο ποδόσφαιρο μέχρι νεοτέρας. Έτσι τόσο τα πλέι οφ όσο και τα πλέι άουτ είναι αυτή τη στιγμή άγνωστο πότε θα διεξαχθούν. Οι ομάδες της Super League που τερμάτισαν στις θέσεις των πλέι άουτ (7-14) είχαν τα δικά τους «κανόνια» που τις βοήθησαν μέσα στη σεζόν με τα γκολ που σημείωσαν και το gazzetta.gr εστιάζει σε αυτούς:

Γιώργος Μανούσος (Ατρόμητος): Ο πρώτος σκόρερ του Ατρόμητου την φετινή σεζόν με 9 τέρματα. Ο Έλληνας επιθετικός, πραγματοποιεί μια από τις πιο παραγωγικές χρονιές της καριέρας του και αυτό αποτυπώθηκε και στην μέτρια χρονιά του Ατρόμητου. Αυτό γιατί, όταν ο Μανούσος χρειάστηκε να μείνει για κάποια παιχνίδια εκτός δράσης, οι Περιστεριώτες είχαν σημαντικό πρόβλημα στο γκολ. Θα είναι και στα play out δεδομένα το μεγάλο όπλο του Σάββα Παντελίδη, με τον Μανούσο σε καλή κατάσταση, ο Ατρόμητος δεν έχει να φοβάται τίποτα στη μάχη της 7ης θέσης.

Ραντομίρ Μιλοσάβλιεβιτς (ΑΕΛ): Ο Σέρβος μέσος κατάφερε με το χατ τρικ που σημείωσε στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής να περάσει τον Αμρ Ουάρντα στην πρώτη θέση των σκόρερ στην ΑΕΛ. Ο άσος των «βυσσινί», πραγματοποιεί την πιο παραγωγική σεζόν του στην ομάδα και δίνει γκολ από την μεσαία γραμμή, κάτι πολύ σημαντικό για κάθε ομάδα. Όλοι ελπίζουν στην ΑΕΛ πως θα συνεχίσει να βρίσκει δίχτυα με την ίδια ευκολία και στα play out ώστε να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τον στόχο της έβδομης θέσης.

Ζορντάν Φοσέ (Ξάνθη): Οι Ακρίτες δεν είχαν καθόλου το εύκολο γκολ, αλλά ο Γάλλος επιθετικός προσπάθησε όσο μπορούσε, δίνοντας βαθμούς στην Ξάνθη. Έκλεισε την κανονική διάρκεια της σεζόν με 6 τέρματα, τα οποία στα παιχνίδια που σημειώθηκαν ήταν ιδιαιτέρως σημαντικά. Οι νίκες απέναντι σε Παναθηναϊκό και ΑΕΛ, αλλά και η ισοπαλία με τον ΟΦΗ ήρθαν χάρη στα γκολ του.

Χερόνιμο Μπαράλες (Αστέρας Τρίπολης): Ο Αργεντινός επιθετικός έχει αποδείξει τόσο από το πρώτο πέρασμά του από τον Αστέρα, όσο και από την περσινή σεζόν στη Λαμία ότι αποτελεί έναν επιθετικό με καλή αίσθηση του γκολ. Το ίδιο έπραξε και φέτος στην Τρίπολη με τα 10 γκολ που σημείωσε στη Super League. Ειδικά με τα τέρματα που σκόραρε κόντρα σε ΟΦΗ, Πανιώνιο και Παναιτωλικό στην τελική ευθεία της κανονικής διάρκειας βοήθησε σημαντικά τους Αρκάδες να παλέψουν στο τέλος ακόμα και για τα πλέι οφ.

Ροτζέριο Τουράμ (Λαμία): Ο Βραζιλιάνος επιθετικός ήταν εκείνος που συνέβαλε σημαντικά στη Λαμία για την αγωνιστική της άνοδο από τη στιγμή που ανέλαβε ο Άκης Μάντζιος την τεχνική ηγεσία. Με τα 6 γκολ που σημείωσε ήταν καθοριστικός στο να απομακρυνθεί η ομάδα της Φθιώτιδας από τις τελευταίες θέσεις και να κρυφοκοιτάζει και τη πρώτη εξάδα. Η μεταγραφή του στην Κόνιασπορ άφησε ένα «κενό» στην επίθεση και η Λαμία έχασε το εύκολο γκολ για να παλέψει για την υπέρβαση.

Χοακίν Τόρες - Χουάν Μουνίθ (Βόλος): Στον Βόλο από τη στιγμή που οι καθαροί επιθετικοί δεν τράβηξαν στο σκοράρισμα, τη δουλειά αυτή ανέλαβαν οι μεσοεπιθετικοί. Και είναι αλήθεια πως στο πρώτο μισό της σεζόν τόσο ο Τόρες όσο και ο Μουνίθ με τα 10 γκολ που σημείωσαν συνολικά (από 5 ο καθένας) έβαλαν τις βάσεις ώστε η ομάδα της Μαγνησίας να πάρει από νωρίς απόσταση ασφαλείας από τις τελευταίες θέσεις. Στη συνέχεια ωστόσο αμφότεροι «κόλλησαν» και η ομάδα του Βόλου μπλόκαρε επιθετικά.

Αμπιόλα Ντάουντα (Παναιτωλικός): Σε μια κακή χρονιά για τα «καναρίνια», η μεταγραφή του Αμπιόλα Ντάουντα τον Ιανουάριο αποδείχθηκε σημαντική. Ο Νιγηριανός φορ έχει καλή... σχέση με τα δίχτυα και με το που πήγε στο Αγρίνιο σημείωσε 4 γκολ. Ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε σε αυτά τα ματς να πανηγυρίσει κάποιο τρίποντο, ωστόσο ο Ντάουντα πρόσθεσε ένα στοιχείο στη γραμμή κρούσης που έλειπε από την ομάδα για τη μάχη της παραμονής.

Μπατσάνα Αραμπούλι (Πανιώνιος): Ο Γεωργιανός επιθετικός έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο σε μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά στην ομάδα της Νέας Σμύρνης. Μπορεί να ήταν ο... μοιραίος παίκτης με τις ευκαιρίες που έχασε την τελευταία αγωνιστική με την ΑΕΚ, ωστόσο ήταν ο σκόρερ των 6 από τα 16 γκολ των κυανέρυθρων τη φετινή σεζόν, στην προσπάθεια του Πανιωνίου να αποφύγει τον υποβιβασμό.

gazzetta.gr