Βαθμολογία

Κορονοϊός: Σκέψεις για φινάλε στην Basket League

Στον ΕΣΑΚΕ έχουν πρόθεση να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Λιθουανίας και της Ουκρανίας. Η αναστολή της δράσης από την πανδημία του κορονοϊού έχει δημιουργήσει μια σειρά από ζητήματα όπως το κατά πόσο τα πρωταθλήματα θα συνεχιστούν και πότε, σε κάθε χώρα.

Τόσο στην Λιθουανία όσο και στην Ουκρανία οι διοργανώτριες αρχές προχώρησαν ήδη στην ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων κάτι το οποίο βρίσκεται υπό σκέψη και στην Ελλάδα, με τις σχετικές αποφάσεις να λαμβάνονται τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα Livesport στο φύλλο του Σαββάτου (14/03) οι ιθύνοντες τον ΕΣΑΚΕ εντός της εβδομάδας (το αργότερο ως την Τετάρτη) θα κάνουν τηλεδιάσκεψη για να δουν εάν θα αποφασίσουν τη λήξη του πρωταθλήματος, ανακηρύσσοντας πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό, ο οποίος βρίσκεται και στην κορυφή της κατάταξης.

Τα μέλη του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ όπως τονίζεται στο δημοσίευμα έχουν κάνει τις πρώτες συζητήσεις και μένει να φανεί το κατά πόσο θα προκριθεί αυτή η λύση.

Αναφέρεται επίσης πως το πρόωρο «λουκέτο» φαίνεται ότι αποτελεί΄την πιο συμφέρουσα λύση για τις ομάδες καθώς υπάρχουν ήδη μεγάλες (οικονομικές) ζημιές.

Θυμίζουμε ότι ο ΕΣΑΚΕ προχώρησε στην αναστολή των αγώνων της Α1 μέχρι τις μέχρι τις 30 Μαρτίου για λόγους ανωτέρας βίας, τονίζοντας πως «τo Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ με υψηλό αίσθημα ευθύνης για την προστασία της υγείας των αθλητών, προπονητών, διαιτητών και όλων των προσώπων που εμπλέκονται στη διεξαγωγή των αγώνων, παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα συνεδριάσει εκ νέου για να επανεκτιμήσει την κατάσταση και να λάβει απόφαση για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος».