Βαθμολογία

Europa League: Αγκαλιά με τα προημιτελικά Λεβερκούζεν και Σαχτάρ

Οι Λεβερκούζεν και Σαχτάρ έφυγαν με τη νίκη από τις έδρες των Ρέιντζερς και Βόλφσμπουργκ αντίστοιχα, αποκτώντας σαφέστατο προβάδισμα για πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League.

Αγκαλιά για τα προημιτελικά του Europa League - όποτε κι αν διεξαχθούν οι ρεβάνς καθώς η UEFA σκέφτεται ν' αναβάλλει τις διοργανώσεις της μπροστά στη ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού - απέκτησαν οι Λεβερκούζεν και Σαχτάρ.

Αμφότερες πέρασαν με νίκες από τις έδρες των Ρέιντζερς και Βόλφσμπουργκ, αντίστοιχα. Οι ασπιρίνες μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του Άιμπροξ και κέρδισαν πέναλτι.

Ο Χάβερτς ανέλαβε την εκτέλεση στο 37ο λεπτό, ήταν εύστοχος κι άνοιξε το σκορ για τη γερμανική ομάδα. Ο Τσάρλες Αρανγκίς διεύρυνε το προβάδισμα στο 67ο λεπτό, ενώ ο Έντμουντσον μείωσε σε 1-2 για τη Ρέιντζερς στο 75ο λεπτό.

Οι ελπίδες των Σκωτσέζων αναπτερώθηκαν για λίγο, αλλά ήλθε ο Μπέιλι να τις ψαλιδίσει στο 88ο λεπτό, σκοράροντας και διαμορφώνοντας το τελικό σκορ (1-3).

Η Σαχτάρ επισκέφτηκε το Βόλφσμπουργκ κι έφυγε κι αυτή με αποτέλεσμα που της δίνει σαφές προβάδισμα για πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League.

Η ομάδα από το Ντόνετσκ άνοιξε το σκορ μόλις 17 λεπτά μετά από την έναρξη της αναμέτρησης με τον Ζούνιορ Μοράες. Ο Βίκτορ Κοβαλένκο έχασε την ευκαιρία ύστερα από πέντε λεπτά (22') να διευρύνει το προβάδισμα των Ουκρανών με εκτέλεση πέναλτι, ενώ με τον ίδιο τρόπο έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει ο Βέγκχορστ στο δεύτερο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου του πρώτου ημιχρόνου.

Η ισοφάριση των λύκων ήλθε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, στο 48' από τον Μπρουκς. Ο Μάρκος Αντόνιο, ωστόσο, ήταν αυτός που χάρισε με γκολ στο 73ο λεπτό τη νίκη (1-2) στη Σαχτάρ.

sport24.gr