Βαθμολογία

Covid-19: 117 κρούσματα στην Ελλάδα - Νέα μέτρα

Συνολικά 117 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, ΣωτήρηςΤσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπ. Υγείας.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από τα 117 κρούσματα του Covid-19, τα 107 κρούσματα έχουν γνωστή επιδημιολογική συνέχεια, ενώ για τα 10 ερευνάται η πηγή έκθεσης (ορφανά κρούσματα). Παράλληλα, ανακοίνωσε πως δύο κρούσματα έλαβαν σήμερα εξιτήριο από τη Θεσσαλονίκη, με τον ίδιο να τονίζει πως πρόκειται για τους δύο πρώτους θεραπευμένους ασθενείς.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε και νέα μέτρα για την πρόληψη διασποράς του ιού στην κοινότητα: Κλείνουν για 15 ημέρες Δικαστήρια, παιδότοποι, γυμναστήρια, κινηματογράφοι, θέατρα, χώροι καλλιτεχνικών εκδηλώσεωνκαι κέντρα διασκέδασης. Αναφορικά με τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, τονίστηκε πως θα ληφθεί απόφαση από το υπουργείο Πολιτισμού.

Σήμερα ανακοινώθηκε και  ο πρώτος θάνατος  από τονέο κορωνοϊό SARS-CoV-2 στη χώρα μας.Πρόκειται για 66χρονο Έλληνα πολίτη, μευποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθηστη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝΠατρών στις 2 Μαρτίου, διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου και το πρωίτης 10ης Μαρτίου, παρουσίασεσημαντική επιδείνωση, η οποία εξελίχθηκεσε πολυοργανική ανεπάρκεια καικατέληξε, πάρα τις γενόμενεςθεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 12Μαρτίου 2020 στις 03:15.

Σε δηλώσεις του, νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανέφερε πως  η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει «ό,τι χρειαστεί»  προκειμένου να προστατεύσειτους πολίτες και να λάβει «όποιο μέτρο χρειαστεί», υπογραμμίζοντας ότι ήρθε η στιγμή της μεγάλης μάχης για τη χώρα, αλλά και της προσωπικής ευθύνης για τον καθένα ξεχωριστά.

naftemporiki.gr