Βαθμολογία

Ισόπαλος ο πρώτος ημιτελικός…

Το μεσημέρι της Τετάρτης (11/3) στο ηλιόλουστο γήπεδο Φαλάνης διεξήχθη ο πρώτος ημιτελικός ανάμεσα στον Φαλανιακό και τον Π.Ο.Ε. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες στο τελικό 2-2.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Σίγουρα με αυτό το αποτέλεσμα οι Ελασσονίτες απέκτησαν σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τον μεγάλο τελικό (το άλλο ζευγάρι είναι Οικονόμος Τσαριτσάνης - Αετός Μακρυχωρίου).

Οι παίκτες του Τάσου Μπεριτζά κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ του Τσιάκου στο 17΄ και του Φλώρου  στο 48΄, αλλά οι ποδοσφαιριστές του Ζήση Ζιάγκα έδειξαν χαρακτήρα και έφεραν το ματς στα ίσια με τους Πεπκολάι (55΄) και Σουγλή (67΄).

Ο επαναληπτικός στην Ελασσόνα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, με τον Π.Ο.Ε να έχει σαφώς προβάδισμα αλλά σε τέτοια ματς όλα είναι ανοιχτά και αναμένεται με ενδιαφέρον αυτό το ματς.

Στο 17΄ο Κώστας Τσιάκος με ένα εξαιρετικό σουτ νίκησε τον Γούπο κάνοντας το 1-0. Έξι λεπτά αργότερα ένα σουτ του Πεπκολάι έφυγε άουτ και στο 32΄ο Π.Ο.Ε έφτασε στην ισοφάριση όταν ο Λυγούρας Χ. έστειλε τη μπάλα άθελα του με το κεφάλι στα δίχτυα της ομάδας του μετά από διεκδίκηση της μπάλας με τον Σουγλή αλλά ο β΄ βοηθός κ. Μπουρονίκος είχε υποδείξει σε θέση οφσάιντ τον παίκτη της ελασσονίτικης ομάδας και το γκολ αυτό δεν μέτρησε ποτέ.

Στο 36΄ ένα καλό σουτ του Ματούλα έφυγε άουτ και στο 38΄οι Ελασσονίτες ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Λυγούρα Β. μετά από κεφαλιά του Χάμου αλλά ο κ. Στάικος ήταν κοντά στη φάση και έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Ιδανικά ξεκίνησε και η επανάληψη για τους κιτρινόμαυρους» καθώς στο 48΄ο Βασίλης Φλώρος με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσιάκου έκανε το 2-0.

Στο 55΄ο Ερβίν Πεπκολάι βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και με ψηλοκρεμαστό πλασέ μείωσε σε 2-1, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Στο 60΄σε μια φάση διαρκείας απείλησαν και πάλι οι φιλοξενούμενοι αλλά τα σουτ των Πεπκολάι και Καραγκούνη αποκρούστηκαν.

Στο 67΄όταν ο προωθημένος Στέφανος Σουγλής με καρφωτή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ματούλα έκανε το 2-2! Ο Πεπκολάι στο 75΄δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από ωραία προσπάθεια του Ζηρδέλη ενώ στο 77΄ένα καλοχτυπημένο φάουλ του Φλώρου απέκρουσε με γροθιές σε κόρνερ ο Γούπος, με το 2-2 να είναι και το τελικό σκορ, σε ένα ωραίο παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.

ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Τ. Μπεριτζάς-Κ. Παπαρίζος): Μάλτζαρης, Παππάς, Πανταζής Η., Σούλι (85΄λ.τ Καρυώτης), Φλώρος, Αντωνόπουλος (64΄Κολοβός), Λυγούρας Β. (90΄Ντανίκας), Μπλέντι, Λυγούρας Χ. (72΄Φουσίκας), Τσιάκος, Λεσάι.

Π.Ο.Ε (Ζ. Ζιάγκας): Γούπος, Λαγός, Νταμπώσης, Σουγλής, Περτζιόνι, Αθανασούλης, Λαζαρίδης (62΄Ζηρδέλης), Χάμος, Πεπκολάι, Καραγκούνης (84΄Μπαρλαγιάννης Ν.), Ματούλας (78΄ Πετάνι).

Διαιτητική τριπλέτα: Στάικος, Πατέτσος, Μπουρονίκος.