Βαθμολογία

Μεγάλη ανατροπή και πρόκριση για τον Οικονόμο Τσαριτσάνης!

Παιχνίδι με μεγάλες συγκινήσεις ήταν αυτό που έγινε την Πέμπτη (5/3) στο γήπεδο της Νεάπολης Α’ για τον θεσμό του Κυπέλλου της ΕΠΣΛ ανάμεσα στον Ηρακλή Λάρισας και τον Οικονόμο Τσαριτσάνης.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Η ομάδα της Τσαριτσάνης κατάφερε να πάρει την πρόκριση και μάλιστα με ανατροπή μέσα σε δύο λεπτά (81΄- 83΄) επικρατώντας του Ηρακλή Λάρισας με 1-2 και έτσι πήρε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση όπου θα αντιμετωπίσει τον Αετό Μακρυχωρίου σε διπλά ματς.

Το παιχνίδι δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, με τις δυνατές προσωπικές μονομαχίες να κυριαρχούν, όμως η εξέλιξη ήταν αυτή που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τους «κυανόλευκους» να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς όμως να κάνουν τη μεγάλη φάση, με εξαίρεση μια κεφαλιά του Κακαβίτση στο 30' όπου μπλόκαρε ο Νούσιας.

Στο 40’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Χριστίδη, ο Μανιώτης με τακουνάκι με τη μπάλα να βρίσκει και στον Μπάμη, έκανε το 1-0, δίνοντας προβάδισμα στον Ηρακλή.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Οικονόμο ήρθε στις καθυστερήσεις του α΄μέρους με την κεφαλιά του Γκαμπέτα να φεύγει άουτ. Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 54΄ο Ηρακλής είχε μία καλή στιγμή αλλά ο Νούσιας μπλόκαρε το σουτ του Ψωμολιά.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Μπαλογιάννης απείλησε αλλά ο Παπαγιάννης απέκρουσε ενώ στο 67΄το γκολ του Γκαμπέτα ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Όσο περνούσε η ώρα οι φιλοξενούμενοι ανέβαζαν στροφές και στο 67΄ είχαν ένα καλό σουτ με τον Τόλιο που έφυγε λίγο άουτ. Ο Ηρακλής στο 72΄ είχε μία καλή στιγμή με την κεφαλιά του Μανιώτη να εξουδετερώνει δύσκολα ο Νούσιας.

Για να φτάσουμε στο 81΄όταν ο Λευτέρης Μπάμης με ωραίο σουτ μετά από προσπάθεια του Τόλιου έφερε το ματς στα ίσια για το 1-1. Στο 83΄ο αρχηγός του Οικονόμου Δημήτρης Τόλιος, εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Κοντοθανάση και με πλασέ έγραψε το 1-2 μέσα σε πανηγύρια για τους φιλοξενούμενους.

Τα τελευταία λεπτά είχαν μεγάλο ενδιαφέρον με τον Ηρακλή να πιέζει για να ισοφαρίσει με κάθε τρόπο και τον Οικονόμο να κρατάει γερά το προβάδισμα, το οποίο δεν άλλαξε ως το τέλος παρά μονάχα οι αριθμητικές ισορροπίες όταν και αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Ψωμολιάς για χτύπημα εκτός φάσης στον Μουλτσιά.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Χ. Χατζηλιάδης – Θ. Τριανταφυλλόπουλος): Παπαγιάννης, Κρίτσας (17΄λ.τ Αθανασιάς, 56΄λ.τ Ναρίνογλου), Γιαννακόπουλος, Ψωμολιάς, Τάρτας (85’ Μουξιός), Νεμπεγλέρας, Νάστας, Χριστίδης (68΄Γκιουρσάνης), Μανιώτης, Ζαφειρίου, Κακαβίτσης.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Ν. Φώλλας): Νούσιας, Μάρκο, Καραλούλης (66' Μουλτσιάς), Ντούφας (80΄Δραχαλίβας), Δραγατσίκης, Γαλάνης, Μπάμης, Γκαμπέτας, Κοντοθανάσης, Μπαλογιάννης, Τόλιος (92΄ Τσούντσουρας).

Διαιτητική τριπλέτα: Τζήλος, Καρακώστας, Στάικος.