Βαθμολογία

«Η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν εκβιάζεται»

Δείτε τις κοινές δηλώσεις των επικεφαλείς των τριών θεσμών της ΕΕ  και συγκεκριμένα του πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, της προέδρου της Κομισιόν Ursula von der Leyen και του πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli, μετά την επιθεώρηση τους στον Εβρο.

Την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε υποδεχθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης όπου και τους ενημέρωσε για την κατάσταση στον Έβρο.

«Η Τουρκία κάνει πράξη της απειλή της. Αν και η ίδια έχει χαρακτηριστεί ασφαλή χώρα εξακολουθεί να τους χρησιμοποιεί ως γεωπολιτικούς μοχλούς. Το πρόβλημα δεν είναι μεταναστευτικό. Συνιστά μια ασύμμετρη απειλή», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μην επιχειρείται να μπείτε παράνομα στην Ελλάδα», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν εκβιάζεται, συζητούν. Τα σύνορα μας είναι αδιαπραγμάτευτα», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, εξέφρασε την υποστήριξη τους στην Ελλάδα.« Υπάρχει ένα σημαντικό θέμα. Είναι κρίσιμης σημασίας αυτό που κάνετε  για το μέλλον της ΕΕ». Θα συνεχίσουμε να εγγυόμαστε την εφαρμογή της συγκεκριμένης συμφωνίας είπε.