Βαθμολογία

Ρεσιτάλ ευκαιριών, ακυρωθέν γκολ και χαμένο πέναλτι για τον Φαλανιακό

Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση του Σαββάτου (22/2) στο γήπεδο της Φαλάνης, εκεί όπου ο τυπικά γηπεδούχος Σμόλικας αναδείχθηκε ισόπαλος με τον Φαλανιακό που έχασε «χρυσή» ευκαιρία να πάρει τους τρεις βαθμούς που βάση της εικόνας του αγώνα τους δικαιούται (0-0).

Του Χρήστου Γκατζούλη

Πολλά, έντονα και απόλυτα δικαιολογημένα είναι τα παράπονα από την ομάδα του Φαλανιακού που βλέπει σε ένα ακόμη παιχνίδι να χάνει βαθμούς και να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τη διαιτησία.

Στο σημερινό ματς ο Φαλανιακός ήταν κυρίαρχος του αγώνα, έχασε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών, του ακυρώθηκε κανονικό γκολ και έχασε και πέναλτι στις καθυστερήσεις! Τι άλλο να κάνει;;;

Από την άλλη ο Σμόλικας περιορίστηκε στα αμυντικά του καθήκοντα και κατάφερε να πάρει έναν πολύτιμο βαθμό απέναντι στον Φαλανιακό με τον έμπειρο Γραβάνη να αποκρούει σωτήρια το πέναλτι του Τσιάκου στον επιπλέον χρόνο.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως η ομάδα του Τάσου Μπεριτζά και του Κώστα Παπαρίζου έκανε σήμερα ένα από τα καλύτερά της παιχνίδια τη φετινή χρονιά αλλά δεν το κέρδισε…

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν κάθε λόγο να φωνάζουν για τη διαιτησία και κυρίως για τη φάση του 68΄όταν ο Τσιάκος σκόραρε με ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ αλλά κατόπιν υπόδειξης του κ. Καραμπούλα το γκολ ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ, μία απόφαση πέρα για πέρα άδικη!!!

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι Φαλανιώτες προσπάθησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και έφτασαν κοντά σε ένα τέρμα μόλις στο 8΄αλλά ο Σκούπρας με τάκλιν αυτοθυσίας έδιωξε τη μπάλα προ της γραμμής μετά το πλασέ του Φουσίκα ο οποίος απέφυγε και τον Γραβάνη.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Λεσάι δεν κατάφερε να νικήσει τον Γραβάνη αλλά ούτε και στο 19΄ο Τσιάκος με τον Γραβάνη να διώχνει δύσκολα με το πόδι. Στο 25’ σουτ έκανε ο Φουσίκας η μπάλα χτύπησε σε χέρι αντιπάλου με τον Φαλανιακό να ζητάει πέναλτι.

Ο Σμόλικας είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο 32΄με τον Πίρε να έχει μια καλή κεφαλιά που έφυγε άουτ. Και στο 38΄ο Αντωνόπουλος απείλησε και πάλι με τη μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.

Επίσης ο Φαλανιακός «φωνάζει» στο πρώτο μέρος για μία φάση όπου ο Μολάς κάνει κοντρόλ με το χέρι και κόβει υποσχόμενη επίθεση (ήταν δεύτερη κίτρινη).

Στην επανάληψη οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν δυνατά και απείλησαν στο διάστημα με τους Τσιάκο (58’) και Λεσάι (60’) αλλά ο Γραβάνης είπε όχι.

Στο 65΄ο Σμόλικας βρήκε τη δεύτερη του ευκαιρία με τον Μπόντε να μην μπορεί να σκοράρει από καλή θέση μετά από προσπάθεια του Μπέτση. Για να φτάσουμε στο 68΄και στην επίμαχη φάση με το ακυρωθέν γκολ του Τσιάκου όπου προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς Φαλανιακού.

Στην εκπνοή του αγώνα ο Φουσίκας σούταρε ψηλά άουτ από το ύψος του πέναλτι και στο 91΄οι του Φαλανιακού ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Ζαμπέτα που φάνηκε να βρίσκει στο χέρι του νεαρού ο οποίος προσπάθησε να κάνει κοντρόλ, μέσα στην περιοχή αλλά ο κ. Νίτσας που ήταν κοντά στη φάση έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Τελικά πέναλτι καταλογίστηκε υπέρ του Φαλανακού στο 95΄, πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Λεσάι από τον Γκατζιούρα και ο Κώστας Τσιάκος που ανέλαβε την εκτέλεση δεν κατάφερε να νικήσει τον Γραβάνη που απέκρουσε σε πρώτο χρόνο, ο Πανταζής Γ. σούταρε εκ νέου παίρνοντας το ριμπάουντ αλλά και πάλι ο Γραβάνης είπε όχι, με το 0-0 να μην αλλάζει.

ΣΜΟΛΙΚΑΣ (Ν. Κακανούλιας): Γραβάνης, Νασιάκος (31΄Πίρε, 73΄λ.τ Γκατζούλης), Γκατζιούρας, Κακαζούκης, Κολοβός, Σκούπρας, Μπέτσης, Μολάς, Λάλλος, Γκατζούλης, Μπόντε (89΄Γουλούλης), Ζαμπέτας.

ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Τ. Μπεριτζάς-Κ. Παπαρίζος): Μάλτζαρης, Παππάς, Πανταζής Η. (70΄Μαχαίρας), Σούλι, Μπλέντι, Λυγούρας Β. (82΄ Φλώρος), Πανταζής Γ., Αντωνόπουλος (86΄Λυγούρας Χ.), Φουσίκας, Τσιάκος, Λεσάι.

Διαιτητική τριπλέτα: Νίτσας, Καραμπούλας, Ντελέζος Θ.