Βαθμολογία

Νίκες για Ατλέτικο και Ντόρτμουντ

Με το γκολ του Σαούλ από το 4ο λεπτό η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε 1-0 της Λίβερπουλ και αύξησε τις πιθανότητες για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Η φετινή Ατλέτικο Μαδρίτης δεν δείχνει τα χαρακτηριστικά που τη διέκριναν τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο, το βράδυ της Τρίτης με μία εμφάνιση βγαλμένη από το σκληρό προφίλ της, επιβλήθηκε 1-0 της Λίβερπουλ και απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Οι «ροχιμπλάνκος» προηγήθηκαν μόλις στο 4’, όταν ο Σαούλ εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στην περιοχή του Άλισον και με πλασέ σκόραρε. Παραλίγο να διπλασιάσουν τα τέρματα τους στο 26, αλλά ο Άλισον απέκρουσε το σουτ του Μοράτα στο τετ-α-τετ.

Στο 22’ ο Σαλάχ βγήκε μόνος απέναντι από τον Όμπλακ και πλάσαρε εύστοχα, όμως ο στράικερ της Λίβερπουλ υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ. Ο Αιγύπτιος απώλεσε ανεπανάληπτη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 53’, όταν μετά από σέντρα του Γκόμες βρέθηκε αφύλακτος στη μικρή περιοχή αλλά αστόχησε. Η Λίβερπουλ άγγιξε την ισοφάριση στο 73’, αλλά η προβολή του Χέντερσον στην περιοχή «έξυσε» το δοκάρι του Όμπλακ.

Το 1-0 δεν μεταβλήθηκε ως τη λήξη του παιχνιδιού και η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει το πλεονέκτημα για να προκριθεί. Ωστόσο, η ρεβάνς του Άνφιλντ σε 15 μέρες προμηνύεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα…

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Βρσάλικο, Λόντι, Σάβιτς, Φελίπε, Σαούλ, Παρτέι, Κόκε, Κορέα (77’ Ντιέγκο Κόστα), Λεμάρ (46’ Γιορέντε), Μοράτα (70’ Βιτόλο).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Γκόμες, Φαν Ντάικ, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον (80’ Μίλνερ), Μανέ (46’ Οριγκί), Σαλάχ (74’ Τσάμπερλεϊν), Φιρμίνο.

Η Ντόρτμουντ επικράτησε με 2-1 της Παρί Σεν Ζερμέν

Με τον Χάαλαντ να σκοράρει δύο γκολ σε οκτώ λεπτά, η Ντόρτμουντ επικράτησε με 2-1 της Παρί Σεν Ζερμέν και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση της στους «8» του Champions League. Ο Νορβηγός… killer έβαλε στη λίστα με τα θύματά του και την γαλλική ομάδα και έφτασε τα 10 γκολ στη φετινή διοργάνωση.

Και ο Έρλινγκ Χάαλαντ το βιολί του! Ο Νορβηγός επιθετικός μπορεί να άλλαξε ομάδα και να πήγε από την Σάλτσμπουργκ στην Ντόρτμουντ, αλλά δεν άλλαξε συνήθειες. Με δύο γκολ σε οκτώ λεπτά (69’, 77’) οδήγησε τη γερμανική ομάδα στη νίκη επί της Παρί Σεν Ζερμέν με 2-1 και της έδωσε το προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» του Champions League.

Ο Σκανδιναβός… killer με τα δύο γκολ που πέτυχε απέναντι στους πρωταθλητές Γαλλίας έφτασε τα 10 στη φετινή σεζόν (σ.σ είχε 8 στους ομίλους) και έπιασε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ τον Λεβαντόφσκι. Ένα ακόμα παιχνίδι που έβαλε τη σφραγίδα του ο Χάαλαντ, με την Ντόρτμουντ να πηγαίνει σε 15 μέρες στην Γαλλία έχοντας το πάνω χέρι για την πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Ντόρτμουντ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και πήρε από την αρχή την κατοχή της μπάλας. Αυτή όμως που πραγματοποίησε την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση ήταν η Παρί. Στο 11’ ο Νεϊμάρ εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι πρωταθλητές Γαλλίας, με την μπάλα να περνάει δίπλα από την εστία του Μπέρκι. Η απάντηση της Ντόρτμουντ ήταν άμεση. Στο 14’ ο Σάντσο βγήκε στην αντεπίθεση, έτρεξε μέχρι την περιοχή των φιλοξενούμενων, αλλά δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά μπροστά από τον πορτιέρο της Παρί.

Ο ίδιος παίκτης απείλησε ξανά στο 27’, αλλά ο Νάβας απέκρουσε δυσκολία το σουτ με που επιχείρησε ο ακραίος μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων. Ετσι, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να είναι… κολλημένες στο 0-0. Στην αρχή του δεύτερου μέρους το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με την μπάλα να παίζεται κυρίως στον χώρο του κέντρου. Στο 65’ η Παρί απείλησε με τον Εμπαπέ, αλλά ο Μπέρκι μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.

Το παιχνίδι κυλούσε με τον φωτεινό πίνακα του «Σίγκναλ Ιγκούνα Παρκ» να δείχνει το 0-0 μέχρι το 69’, όταν ο Χακίμι έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Γκερέρο σούταρε και ο Χάαλαντ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της γαλλικής ομάδας για το 1-0.

Οι Γάλλοι, όμως, απάντησαν άμεσα και στο 75’ ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Νεϊμάρ. Ο Εμπαπέ «χόρεψε» τον Ζαγκαντού, έδωσε στον Νεϊμάρ και ο Βραζιλιάνος σε κενή εστία έκανε το 1-1.

Η χαρά των φιλοξενούμενων, όμως, κράτησε μόλις για δύο λεπτά. Στο 77’ η Ντόρτμουντ με τον Χάαλαντ να πετυχαίνει δεύτερο γκολ σε 8 λεπτά, έκανε το 2-1! Ο Νορβηγός με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή «κεραυνοβόλησε» τον Νάβας και έδωσε ξανά προβάδισμα στην γερμανική ομάδα. Μετά το γκολ του Σκανδιναβού η Παρί βγήκε στην επίθεση για να ψάξει την ισοφάριση, αλλά το σουτ του Νεϊμάρ στο 82’ σταμάτησε στο δοκάρι.

Οι παίκτες του Ντόρτμουντ στα εναπομείναντα λεπτά δεν απειλήθηκαν και έφτασαν σε μια πολύ μεγάλη νίκη, που τους δίνει το προβάδισμα για την πρόκριση στους «8», ενόψει του επαναληπτικού, που θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες στο Παρίσι.

ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπίρκι, Πίστσεκ, Χούμελς, Ζαγκαντού, Χακίμι, Τσαν, Βίτσελ, Γκερέιρο, Σάντσο (90′ Σμέλτσερ), Αζάρ (67′ Ρέινα), Χάλαντ.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Νάβας, Μενιέ, Κιμπεμπέ, Τιάγκο Σίλβα, Κουρζαβά, Βεράτι, Μαρκίνιος, Ιντρίσα Γκέιγ, Ντι Μαρία (77′ Σαράμπια), Νεϊμάρ, Εμπαπέ.