Βαθμολογία

Super League: Η «μάχη» της 6ης θέσης

Συνολικά 7 ομάδες διεκδικούν το τελευταίο «εισιτήριο» για τα πλέι οφ και επειδή μέχρι το φινάλε θα διεξαχθούν πολλά μεταξύ τους ματς, κάθε προγνωστικό προβάλει παρακινδυνευμένο. 

Η παρουσία του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ, καθιστά αυτόματα ξεχωριστής σημασίας την 6η θέση. Οποια ομάδα της καταλάβει θα παίξει  στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν και το τελευταίο «εισιτήριο» έχει πολλούς «μνηστήρες». Σε απόσταση 3 βαθμών βρίσκονται 7 ομάδες και όλες τους διατηρούν πιθανότητες, πολλές ή λίγες, ώστε να μπουν στο έξτρα πρωτάθλημα των 10 ματς και στην καλοκαιρινή κλήρωση της ΟΥΕΦΑ. 

Ας δούμε το πρόγραμμά τους μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας, όπου υπάρχει μία ξεκάθαρη διαπίστωση. Επειδή θα διεξαχθούν 7 μεταξύ τους αγώνες δηλαδή «εξάποντοι» (Ξάνθη – Λαμία, Βόλος – Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος – ΟΦΗ, Ατρόμητος – Ξάνθη, Βόλος – ΑΕΛ, ΑΕΛ – Αστέρας Τρίπολης,  ΟΦΗ – Λαμία ) το οποιοδήποτε προγνωστικό φαντάζει παρακινδυνευμένο.

Ούτε ασφαλής πρόβλεψη μπορεί να γίνει για το όριο ασφαλείας. Θεωρητικά με 34 βαθμούς, όπως έχει τώρα η κατάσταση, θα είσαι 6ος, αλλά πρόκειται για... άσκηση επί χάρτου. Την επόμενη εβδομάδα και μετά τις αναμετρήσεις ΟΦΗ – Ατρόμητος, Βόλος – Αστέρας Τρίπολης, Ξάνθη – Λαμία και αφού ο Βόλος θα έχει παίξει στο Αγρίνιο (αύριο στις 18:00), θα μπορούν να υπάρξουν ασφαλή συμπεράσματα. Τώρα πάμε με το 34! 

ΟΜΑΔΑ

ΒΑΘΜΟΙ

24η

25η

26η

ΟΦΗ

 28

Ατρόμητος

ΑΕΚ*

Λαμία

ΞΑΝΘΗ

28

Λαμία

Ατρόμητος*

ΠΑΟΚ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

26

ΟΦΗ*

Ξάνθη

Αρης*

ΑΕΛ

26

ΠΑΟΚ

Βόλος*

Αστέρας Τρ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ.

26

Βόλος*

Παναθηναϊκός

ΑΕΛ*

ΛΑΜΙΑ

25

Ξάνθη*

Αρης

ΟΦΗ*

ΒΟΛΟΣ*

25

Αστέρας Τρ.

ΑΕΛ

Παναθηναϊκός*

*Ο Βόλος έχει να ματς λιγότερο, το αυριανό του Αγρινίου με τον Παναιτωλικό.
** Από τις 7 ομάδες, μόνο μία θα μπει στα πλέι οφ. 
*** Οπου * οι εκτός έδρας αναμετρήσεις τους. 

gazzetta.gr