Βαθμολογία

Πήρε άλλο ένα ντέρμπι ο Π.Ο.Ε., 1-0 τον Φαλανιακό

Ένα μεγάλο ντέρμπι κορυφής διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής (9/2) στο γήπεδο Ελασσόνας, ανάμεσα στον Π.Ο.Ε. και τον Φαλανιακό, με την ομάδα του Ζήση Ζιάγκα να πανηγυρίζει τη νίκη με σκορ 1-0 και να συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος, δείχνοντας σταθερότητα σε όλο το φετινό πρωτάθλημα. Άλλο ένα ντέρμπι πήρε η ομάδα της Ελασσόνας (είχε κερδίσει με 2-0 και τον Αετό Μακρυχωρίου) και αποσπάστηκε οκτώ βαθμούς από τον τρίτο της βαθμολογίας Φαλανιακό.

Της Βάσως Γκατζούλη

Περίπου 500 άτομα γέμισαν το γήπεδο Ελασσόνας και παρακολούθησαν ένα ενδιαφέρον ματς μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Το παιχνίδι ήταν δυνατό και σκληρό ανάμεσα στις δύο ομάδες, είχε ρυθμό, ο Π.Ο.Ε. ήταν αυτός που είχε τρεις τουλάχιστον κλασσικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, καθώς ο Φαλανιακός περιορίστηκε στα αμυντικά του καθήκοντα. Όμως απέναντι του ο Π.Ο.Ε. είχε έναν πολύ καλό και έμπειρο τερματοφύλακα τον Βασίλη Μάλτζαρη που διαφύλαξε την εστία του μέχρι το ημίχρονο.

Οι γηπεδούχοι είχαν ένα οριζόντιο δοκάρι και δύο κάθετα. Στην επανάληψη ισορρόπησε το ματς η ομάδα του Τάσου Μπεριτζά μέχρι το 57’ όπου σημειώθηκε το ένα και μοναδικό γκολ της αναμέτρησης για την Ελασσόνα. Στη φάση του τέρματος, την πρώτη κεφαλιά πήρε ο Χάμος, η μπάλα χτύπησε αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι, ο επόπτης Νίκζας σήκωσε την σημαία, οι παίκτες του Φαλανιακού σταμάτησαν θεωρώντας ότι είναι οφ σάιντ, στη συνέχεια ο Μπαρλαγιάννης κάνει την κεφαλιά αποκρούει ξανά ο Μάλτζαρης και μετά η μπάλα στρώνεται στον Νταμπώση κάνει σουτ και μετά από κόντρες η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται στη συγκεκριμένη φάση, αφού στο ξεκίνημά της σταμάτησαν λόγω της αρχικής απόφασης του επόπτη να σηκώσει τη σημαία.

Στη συνέχεια όσο παρέμενε το εύθραυστο σκορ προσπαθούσε να πιέσει ο Φαλανιακός, ο Π.Ο.Ε. έχασε δύο ακόμη καλές ευκαιρίες για να σκοράρει και οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να φέρουν το ματς στα ίσα στα τελευταία λεπτά του ματς.

Στο 17’ πρώτη καλή στιγμή για τον Π.Ο.Ε. όταν ο Καραγκούνης έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι, στην επαναφορά καλό σουτ του Πεπκολάϊ, η μπάλα κόντραρε σε σώματα και κατέληξε άουτ. Στο 29’ ύστερα από κόρνερ του Καραγκούνη την πρώτη κεφαλιά πήρε ο Σουγλής, την δεύτερη από κοντά ο Μπαρλαγιάννης και την έστειλε άουτ.

Στο 30’ πολιορκία στα καρέ του Φαλανιακού, το πρώτο σουτ έκανε ο Πεπκολάϊ, έδιωξε με τα πόδια ο Μάλτζαρης, στη συνέχεια ο Μπαρλαγιάννης έκανε το δεύτερο σουτ, η μπάλα επέστρεψε στον Πεπκολάϊ που έκανε το σουτ έφυγε όμως πάνω από την εστία του Μάλτζαρη.

Τέσσερα λεπτά αργότερα καλό σουτ του Νταμπώση πάλι επενέβη με τα πόδια ο Μάλτζαρης. Στο 65’ καλό σουτ του Πανταζή Γ. από πλάγια θέση, η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γούπου.

Στο 85’ καλό σουτ του Λαζαρίδη, η μπάλα σταμάτησε στην ρίζα της δεξιάς κάθετης δοκού. Τρία λεπτά αργότερα χαμένη ευκαιρία πάλι με τον Λαζαρίδη, που ξέφυγε στην αντεπίθεση, έκανε το σουτ η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Ένα λεπτό αργότερα του Λαζαρίδη σταμάτησε με τα πόδια ο Μάλτζαρης. Και στο 91’ το σουτ του Τσιάκου από κοντά σταμάτησε με τα πόδια ο έμπειρος Γούπος.

ΠΟ Ελασσόνας (Ζήσης Ζιάγκας): Γούπος, Λαγός, Νταμπώσης, Σουγλής, Περτζιόνι, Αθανασούλης, Χάμος, Πεπκολάϊ (83’ Πετάνι), Μπαρλαγιάννης (70’ Ζηρδέλης), Ματούλας, Καραγκούνης (75’ Λαζαρίδης).

Φαλανιακός (Τάσος Μπεριτζάς – Κώστας Παπαρίζος): Μάλτζαρης, Παππάς (79’ Λυγούρας Χ.), Πανταζής Η. (88’ Καρυώτης), Σούλι, Φλώρος, Αντωνόπουλος (60’ Φουσίκας), Πανταζής Γ., Μπλέντι, Κολοβός (55’ Λυγούρας Β.), Τσιάκος, Λεσάϊ.

Διαιτητική τριπλέτα: Νίτσας, Καρακώστας, Νίκζας.