Βαθμολογία

Ισόπαλος στο ντέρμπι ο Απόλλων Λάρισας με τον Λεβαδειακό

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής ισόπαλος με σκορ 1-1 αναδείχθηκε ο Απόλλωνας Λάρισας με τον Λεβαδειακό, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super League 2, παραμένοντας «ζωντανός» στη διεκδίκηση των play off.

Με την ισοπαλία αυτήν, η λαρισινή ομάδα έφτασε τους 27 βαθμούς και παρέμεινε στην 6άδα, έχοντας σε απόσταση «βολής» τόσο τον Λεβαδειακό (28β.) όσο και τους Καραϊσκάκη (28β.) και Χανιά (28β.).

Ο Λεβαδειακός προηγήθηκε στο σκορ στο 16ο λεπτό. Ο Συμελίδης χρησιμοποιώντας και το χέρι, έβγαλε μπαλιά-"τρύπα" στον Βαγγέλη Μάντζιο, ο οποίος από θέση τετ-α-τετ «τσίμπησε» τη μπάλα και «ψηλοκρέμασε» τον Νέστορα Γκέκα, ανοίγοντας το σκορ (0-1) στη Φιλιππούπολη.

Ο Απόλλωνας από το ημίωρο και μετά ανέβηκε αισθητά στο γήπεδο, κέρδισε μέτρα και έφτασε κοντά στο γκολ της ισοφάρισης δύο φορές. Όμως τόσο ο Χατζής όσο και ο Ναζίμ αστόχησαν από πλεονεκτική θέση.

Στην επανάληψη ο Απόλλωνας μπήκε αποφασισμένος να γίνει ο κυρίαρχος του αγώνα, όπως και έγινε και με κατοχή της μπάλας, πίεσε ψηλά στην άμυνα του Λεβαδειακού.

Το λαρισινό συγκρότημα μετουσίωσε την σαφή υπεροχή του, σε γκολ στο 76' και με σκόρερ τον Βαγγέλη Νούσιο, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο και μετά από 16′ λεπτά βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα του Μπάγιτς ύστερα από εξαιρετική προσπάθεια από τα δεξιά του Κώστα Σκούπρα ισοφαρίζοντας έτσι (1-1) το παιχνίδι. Οι Λαρισαίοι έχασαν και άλλες ευκαιρίες να πάρουν την νίκη στο τέλος με τους Ναζίμ, Σιφναίο και Τασιούλη.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε αυτό το πραγματικό ντέρμπι, ο Μπαστιάνος δέχθηκε δύο κίτρινες μέσα σε τρία λεπτά και αποβλήθηκε, αφήνοντας την ομάδα του με ποδοσφαιριστή λιγότερο στα τελευταία τρία λεπτά της αναμέτρησης. Όμως την δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) δέχθηκε και ο Ναζίμ για τον Απόλλωνα στο 90’+3′.

Απόλλων Λάρισας (Αριάν Μπελάι): Γκέκας, Σκούπρας, Κουρτεσιώτης (89′ Σουλιώτης), Καρρίκι, Καρατάσιος, Χατζής, Ναζίμ, Μπρέμπος (60′ Νούσιος), Τασιούλης, Μπαστακός, Σιφναίος.

Λεβαδειακός (Σωτήρης Αντωνίου): Μπάγιτς, Ανγκουά, Βήχος, Λιάγκας, Κονέ (72′ Νίκας), Καραχάλιος, Κοζορώνης (80′ Μπαστιάνος), Μεχία, Ιωαννίδης (60′ Πολέτο), Μάντζιος, Συμελίδης.