Βαθμολογία

Σάββας: «Mε απείλησε ο Σαρρής!»

Ο Χρήστος Σάββας συνέχισε την κατάθεσή του το πρωί της Δευτέρας κι αναφέρθηκε στους πίνακες και ποιος έκανε τον καταρτισμό παρασκηνιακά. Ο Χρήστος Σάββας συνέχισε την κατάθεσή του μιας και την προηγούμενη Πέμπτη δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει:

«Στην ΕΠΟ ήταν μια ομάδα με επικεφαλής τον κύριο Κουρίδη που έκαναν κουμάντο στο ποδόσφαιρο και όσοι ήταν δίπλα. Οι δύο εξ' αυτών είναι εδώ κατηγορούμενοι ο Σταθόπουλος και ο Παπακωνσταντίνου (σε ερώτηση για το ποιοι είναι αυτοί). Ο κύριος Κουρίδης ήταν ο άνθρωπος πίσω από την κουρτίνα, όταν κάποιος τραβούσε την κουρτίνα τον έβλεπε μπροστά. Είχα συμφωνήσει με την ΚΕΔ για τον αριθμό των διαιτητών στον πίνακα. Δεν θυμάμαι πόσοι ήταν. Μπορεί να ήταν 28, έτσι έκρινε η διοργανώτρια.

Ο Κουρίδης συμμετείχε παρασκηνιακά στον καταρτισμό των πινάκων. Ο Σαρρής είπε ότι δεν συμμετείχε αυτός και είπε ότι τους έκαναν αυτοί οι 3. Εννοούσε τον Κουρίδη, τον Σταθόπουλο και τον Παπακωνσταντίνου. Η συγκεκριμένη ομάδα έκανε τους πίνακες και πριν και μετά. Έγινε ότι γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια στην ΕΠΟ.

Κατά την άποψη μου η απόφαση ήταν παράνομη για τους πίνακες. Ο κύριος Σταθόπουλος δεν ήθελε να γίνουν αυτά που έγιναν. Που δεν ήθελα να πω στα δικαστήρια.

Από αυτή την ομάδα όσο ήταν η διοίκηση Σαρρή έχω υποστεί τα πάνδεινα. Ακόμα και απειλές για την ζωή μου έχω δεχθεί. Οι Παπακωνστανίνου και Κουρίδης ήταν υπεύθυνοι για τις απειλές μου και συμμετείχε σε αυτή και ο κύριος Σαρρής. Ο κύριος Σταθόπουλος ήταν στην ομάδα, αλλά δεν είχε σχέση με τις απειλές προς εμένα».

Συνήγορος Παπακωνσταντίνου σε Σάββα
Σε όλες τις καταθέσεις σας δεν έχετε αναφέρει ποτέ το όνομα Παπακωνσταντίνου. Τι έγινε και το αναφέρατε σήμερα;
«Το αναφέρω σήμερα γιατί θεωρώ πως θα πρέπει να πω κάποια πράγματα γιατί στην πρώτη μου κατάθεση θεωρήθηκε πως έχω ξεχάσει τα όσα πέρασα. Το αναφέρω σήμερα».

Δικηγόρος: Ποιος σας απείλησε;

Σάββας: «Η ομάδα αυτή. Ο Σαρρής με απείλησε όταν ήρθε στην Κοζάνη, Οι υπόλοιποι ήταν στην ομάδα. Ο Παπακωνσταντίνου ήταν στην ομάδα αν και δεν είχε εκλεγεί στην ΕΠΟ ακόμη. Είχαν γίνει πάρα πολλά».

Δικηγόρος: Υπήρχαν ενέργειες συγκεκριμένες πριν από το 2012 από τον κ. Παπακωνσταντίνου

Σάββας: «Δεν μπορώ να πω ονόματα. Και κάποιος άλλος μου είπε και ξέρω γεγονότα που έγιναν».

Δικηγόρος: Ποια είναι τα γεγονότα;

Σάββας: «Σας είπα, δεν μπορώ να σας πω ονόματα».

Πρόεδρος: Αν δεν μας πείτε ονόματα και γεγονότα, δεν θα ληφθεί υπόψιν

Σάββας: «Πολλά γεγονότα, Κυρία πρόεδρε δεν μπορώ να πω ονόματα. Είναι άνθρωποι που μου είπαν ότι ο Παπακωνσταντίνου πριν εκλεγεί στην ΕΠΟ ήταν μέλος της ομάδας. Δεν μπορώ να πω ονόματα».

Δικηγόρος: Γιατί πιστέψατε αυτόν που σας τα είπε

Σάββας: «2-3 ήταν αλλά έναν τον πίστεψα. Αρκετά πριν από τις εκλογές του 2012».

Δικηγόρος: Εσείς συγκεκριμένο περιστατικό γνωρίζετε με ιδία γνώση.

Σάββας: «Όχι, ιδία γνώση όχι. Τα περιστατικά επιβεβαιώθηκαν επί της ουσίας».

gazzetta.gr