Βαθμολογία

Είναι αυτές οι ετήσιες απολαβές της Ελένης Μενεγάκη;

Στο επίκεντρο του τηλεοπτικού ρεπορτάζ συνεχίζει να βρίσκεται η Ελένη Μενεγάκη, αφού εκτός από την αποχώρηση της από τον Alpha, γίνεται λόγος και για τις οικονομικές της απολαβές. Συγκεκριμένα, σε άρθρο του Γιώργου Πετρίδη στο «Πρώτο Θέμα» με τίτλο “Η ωραία Ελένη παίρνει 2 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο”, αναφέρονται λεπτομέρειες για το συμβόλαιο της ξανθιάς παρουσιάστριας αλλά και τις υπόλοιπες πηγές των εσόδων της.

«Το καλοκαίρι του 2015 που ο κόσμος έκανε ουρές στα ΑΤΜ για να σηκώσει τα 60 ευρώ που δικαιούνταν ως ημερήσιο όριο ανάληψης, η Ελένη Μενεγάκη υπέγραφε το ισχυρότερο συμβόλαιο της ελληνικής τηλεόρασης με καθαρές μηνιαίες απολαβές 160.000 ευρώ, τουτέστιν 1,8 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Επίσης, εισέπραττε έξτρα από χορηγίες και άλλα 200.000 ευρώ ετησίως που προέκυπταν από τη διαφημιστική τοποθέτηση προϊόντων μέσα από την εκπομπή της».

«Όσο για την τοποθέτηση προϊόντων μέσα από τα προσωπικά της social media, αυτά αφορούν αποκλειστικά δικά της (εξτρά) έσοδα που στην περίπτωση τηλεαστέρων όπως η Μενεγάκη υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Μια καλοκουρδισμένη μηχανή χρήματος και μάλιστα μέχρι σήμερα ασταμάτητα παραγωγική», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.