Βαθμολογία

Κούγιας: «Είναι αδύνατο να υπάρξει άλλη απόφαση»

Την άποψή του πως οποιαδήποτε άλλη απόφαση εκτός από υποβιβασμό για ΠΑΟΚ και Ξάνθη, μετά την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, θα αποτελεί παράβαση καθήκοντος εκ μέρους των δικαστών που θα κληθούν να αποφασίσουν εξέφρασε ο Αλέξης Κούγιας.

«Προσωπικά, με αυτά που έχω υπόψη μου, είναι αδύνατο να υπάρξει άλλη απόφαση» είπε ο κ. Κούγιας» υποστηρίζοντας ότι στη διαδικασία ενώπιον της ΕΕΑ «επί της ουσίας κανείς ούτε από τον ΠΑΟΚ ούτε από την Ξάνθη δεν αμφισβήτησαν τα στοιχεία από τράπεζες και θεσμικά όργανα που αφορούν μέχρι και το ξέπλυμα χρήματος».

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6» ανέφερε: «Η Ξάνθη δεν έχει καμία δυνατότητα να αλλάξει η τύχη της αλλά θεωρητικά μπορεί να μην αποδειχθεί η παραβίαση της πολυιδιοκτησίας του ΠΑΟΚ».

Σύμφωνα με τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΛ η παράβαση της Ξάνθης ήταν ότι «έχει ιδιοκτησία δια παρενθέτων πρόσωπων που θα έπρεπε να έχει δηλώσει σε προθεσμία 10 ημερών από την αλλαγή του μετοχολόγιου. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει αλλάξει το μετοχολόγιό του. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να αποδειχθεί ότι είναι ιδιοκτήτης της Ξάνθης». Ο Αλέξης Κούγιας τόνισε, ακόμη, ότι «η εισήγηση είναι δεσμευτική και μέχρι σήμερα ουδέποτε έχει ανατραπεί».

Εξηγώντας τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, είπε ότι «αυτό το πόρισμα πηγαίνει σήμερα στα χέρια του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα ο οποίος είναι υποχρεωμένος να αντιγράψει την εισήγηση και να την κάνει κατηγορητήριο. Αυτό στη συνέχεια θα πάει στο δικαιοδοτικό όργανο της Super League που αποτελείται από δύο τακτικούς δικαστές. Αυτό το δικαιοδοτικό όργανο πρέπει να βγάλει την απόφαση μετά το κατηγορητήριο».

Για τις επιλογές που έχουν ΠΑΟΚ και Ξάνθη: «Η μια είναι να προσφύγουν στο CAS που δεν έχει νομολογία να ανατρέπει αποφάσεις οργάνων ομοσπονδιών και η δεύτερη είναι η προσφυγή στο διοικητικό εφετείο για να ζητήσουν εκεί αναστολή επιβολής των ποινών μέχρι να αποφασίσει το CAS». Χρονικά δε ο κ. Κούγιας εκτίμησε ότι «σε έναν μήνα θα έχουν τελειώσει αυτά».

Σχολιάζοντας, τέλος, την παρέμβαση Αυγενάκη, είπε ότι «είναι απαράδεκτη» προσθέτοντας ότι έγινε για «πολιτικάντικους λόγους».