Βαθμολογία

Νίκη – ανάσα για τον Δαμασιακό (PICS)

Ο Δαμασιακός πήρε μία νίκη – ανάσα το μεσημέρι της Κυριακής (26/1) στο γήπεδο Τυρνάβου κερδίζοντας τον μαχητικό Αχιλλέα Φαρσάλων με σκορ 2-1.

Της Βάσως Γκατζούλη

Το πρώτο ημίχρονο ήταν δυνατό και μοιρασμένο για τις δύο ομάδες, από μία καλή στιγμή είχαν. Στην επανάληψη σε κομβικό σημείο στο 61’ οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν μπροστά στο σκορ, ήταν καλύτεροι, είχαν την υπεροχή και στο 75’ το γκολ που πέτυχαν δίχασε αφού έγινε επανεκτέλεση του πέναλτι, τέλος στο 87’ ο Αχιλλέας κατάφερε να μειώσει στο τελικό 2-1.

Στο 4’ ο Πούτας πέρασε τον αμυντικό έβγαλε τη σέντρα μέσα στην περιοχή και από κοντά έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 24’ ο Τσούλης Α. έκλεψε την μπάλα από τον Γεωργαντζιά, έβγαλε τη σέντρα μέσα στην περιοχή για τον Τσούλη Δ. που τον σταμάτησε ο Καρακάνος με κόρνερ προ του Μιγδάνη.

Πέντε λεπτά αργότερα μακρινή μπαλιά του Γελαλή για τον Παπαγεωργίου μέσα στην περιοχή, αυτός πέρασε τον Κουσιά που είχε βγει από την εστία του, έκανε το σουτ, ο έμπειρος όμως τερματοφύλακας βρήκε τον τρόπο να τον σταματήσει με τα πόδια. Στο 41’ καλό σουτ του Γελαλή πέρασε άουτ. Στο 61’ τη σέντρα έβγαλε ο Γεωργαντζιάς και ο Λούτσος την κεφαλιά μέσα στην περιοχή για το 1-0.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ωραία σέντρα του Τσιάλτα για τον Γελαλή που έκανε το σουτ σε κενή εστία και έφυγε άουτ. Στο 75’ πέναλτι δόθηκε σε χέρι του Μπερσιάνη, εκτέλεσε ο Παπαγεωργίου απέκρουσε ο Κουσιάς, δόθηκε όμως επανάληψη την οποία υπέδειξε ο επόπτης με την σύμφωνη γνώμη του διαιτητή γιατί ο τερματοφύλακας της φιλοξενούμενης ομάδας πριν την εκτέλεση του πέναλτι κινήθηκε εκτός γραμμής. Από τη θέση που ήμασταν δεν έχουμε πλήρη εικόνα, όμως η δική μας γνώμη είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια που παρακολουθούμε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα σπάνια δίνεται επανάληψη σε πέναλτι. Τη δεύτερη εκτέλεση για το πέναλτι ανέλαβε ο Τσιάλτας για να κάνει το 2-0.

Και στο 87’ ο Πετράκης Μ. έσπασε τη μπάλα για τον Συράκο (τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα) που πραγματικά πέτυχε ένα γκολ – ζωγραφιά με ανάποδο ψαλίδι για το τελικό 2-1.

Δαμασιακός (Χρήστος Λιάπης): Μιγδάνης, Γεωργαντζιάς, Πούτας, Ιωαννίδης (76’ Μπακαϊμης), Καρακάνος, Δούκας, Μουσιάρης Δ., Τσιάλτας (85’ Ραπτοτάσιος), Γελαλής, Παπαγεωργίου (91’ Παπαδόπουλος), Λούτσος (76’ Λέτσιος Α.).

Αχιλλέας Φαρσάλων (Χρήστος Καπελιάνης): Κουσιάς, Πετράκης Χ., Τλούπας, Καναβός (55’ Πετράκης Μ.), Γαγάρας (55’ Συράκος), Τσούλης Α., Τσούλης Δ. (65’ Ιμεράϊ), Πατσιούρας, Κατσανάκης (60’ Μπερσιάνης), Κομισόπουλος, Παρθένης.

Διαιτητική τριπλέτα: Αγγελούλης, Γκουγκότης, Μπατζιανούλης.