Βαθμολογία

Η γραμμή του καναλιού...

Δεδομένου ότι το νέο MEGA θα κάνει πρεμιέρα αρχές Φεβρουαρίου, στα μέσα δηλαδή της τηλεοπτικής σεζόν που έχουν “κλειδώσει” οι συνήθειες των τηλεθεατών, το κομμάτι που θα μπορούσε να προσελκύσει τηλεθέαση είναι η ενημέρωση. Όχι για τα πρόσωπα που κατεβάζει στον ανταγωνισμό, αλλά για την πολιτική γραμμή, ώστε να διαφοροποιηθεί από την ομοιομορφία των υπολοίπων που στηρίζουν αναφανδόν το κυβερνητικό αφήγημα!

Με άλλα λόγια υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι του τηλεοπτικού πληθυσμού που θα στήριζε μια ενημερωτική πρόταση πλουραλιστική που θα αντιμετωπίζει την κυβέρνηση κριτικά και την αντιπολίτευση με λιγότερη προκατάληψη. Επί πλέον, αν μαζί με αυτό καταφέρουν να κερδίσουν το στοίχημα των έκτακτων γεγονότων (εντός και εκτός Ελλάδας) που έχουν χάσει όλοι οι υπόλοιποι, τότε υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να διεκδικήσουν αξιοπρεπή ποσοστά τηλεθέασης.

Υπάρχει ένα θέμα όμως που ξεπερνάει ακόμη και τις προτροπές Μαρινάκη στα στελέχη του καναλιού “Δεν είμαστε με κανέναν” ή “Δεν έχω δουλειές στην Ελλάδα” κ.λπ.  Και έχει να κάνει με τους δημοσιογράφους εκείνους που επειδή ακριβώς έχουν “δουλειές” στην Ελλάδα ακολουθούν προσωπική ατζέντα! Η ερώτηση λοιπόν είναι θα μπορέσει το σύστημα να τους απομονώσει πριν το υπονομεύσουν και στη συνέχεια το ελέγξουν ή όχι;

Enimerosi24