Βαθμολογία

Σπουδαία πρόκριση για την Πελασγιώτιδα στην παράταση (PICS)

Στο «Κουκολίτσιος – Μουσιάρης» διεξήχθη το μεσημέρι της Πέμπτης ο αγώνας Κυπέλλου ανάμεσα στην Πελασγιώτιδα και τον Δαμασιακό.

Της Βάσως Γκατζούλη

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν στην παράταση να πάρουν μία σπουδαία νίκη – πρόκριση. (1-1 κ.δ., 2-1 παρ.). Τις δύο ομάδες χώριζε μία ολόκληρη κατηγορία, η Πελασγιώτιδα όμως είχε το σθένος και την αγωνιστικότητα να φτάσει μέχρι τη νίκη και να πάρει το εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου κάτι που είχε τουλάχιστον 20 χρόνια να πετύχει.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Δαμασιακός είχε δύο κλασσικές ευκαιρίες και ένα οριζόντιο δοκάρι, όμως στο 34’ η «Πέλα» μπήκε μπροστά στο σκορ. Στην επανάληψη πίεσε πολύ ο Δαμασιακός, ήταν καλύτερος και στο 74’ έφτασε στην ισοφάριση.

Θα μπορούσαν οι φιλοξενούμενοι να είχαν αποφύγει την παράταση, αφού ήταν καλύτεροι μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, όμως στην παράταση η Πελασγιώτιδα έχοντας νεαρούς παίκτες, άντεξε και στο 119’ έφτασε στη νίκη.

Στο 5’ ο Μούτος ξέφυγε στην αντεπίθεση, έκανε το καλό σουτ η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 14’ φάουλ του Τσιάλτα η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα η σέντρα ήταν από τον Τσιαντούλη, το σουτ του Μούτου έδιωξε ο Νικολακούλης. Στο 28’ μεγάλη ευκαιρία χαμένη του Λούτσου, πέρασε την άμυνα έκανε το σουτ η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μαστοροδήμου. Στο 33’ καλό σουτ του Λούτσου, ανάγκασε τον Μαστοροδήμο να πέσει στη γωνία του και να στείλει τη μπάλα κόρνερ.

Στο 34’ όμως ο ταχύτατος Θοδωρής Ποτός ξέφυγε στην αντεπίθεση, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με σουτ στην απέναντι γωνία έκανε το 1-0. Στο 50’ η κεφαλιά του Παπαγεωργίου από κοντά πέρασε άουτ.

Δύο λεπτά μετά εκτέλεση φάουλ του Θώμου η μπάλα λίγο άουτ. Στο 65’ ύστερα από «κλέψιμο» της μπάλας από αμυντικό ο Λούτσος έχασε μοναδική ευκαιρία αφού από κοντά έστειλε τη μπάλα άουτ και το επόμενο λεπτό την ίδια τύχη είχε το σουτ του Γελαλή.

Στο 74’ ύστερα από φάουλ του Γελαλή, ο Καρακάνος με κεφαλιά έδωσε τη λύση (1-1) αφού η μπάλα πρώτα χτύπησε στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα. Στο 87’ όμορφα συνεργάστηκαν οι Ραπτοτάσιος με Καρακάνο αυτός έβγαλε για τον Λέτσιο που έκανε το σουτ από κοντά έδιωξε ο Μαστοροδήμος. Στο 93’ το κόρνερ εκτέλεσε ο Παπαγεωργίου, το πρώτο σουτ ο Γελαλής και το γυριστό ο Καρακάνος, έδιωξε με υπερένταση ο Μαστοροδήμος.

Στο 99’ σουτ του Ποτού η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ, στο 114’ ο Ποτός έκανε το σουτ από κοντά έδιωξε ο Νικολακούλης σε κόρνερ. Το επόμενο λεπτό ο Νυχτερίδας έκανε το σουτ από κοντά με τα πόδια τον σταμάτησε ο Νικολακούλης. Στο 116’ το σουτ του Ραπτοτάσιου έδιωξε με τα πόδια ο Μαστοροδήμος και στο 119’ ο Παναγιώτης Τσιαντούλης πέρασε όλη την άμυνα, έκανε το σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-1. Στο 121’ ο Θοδωρής Ποτός πέρασε την άμυνα, από κοντά έστειλε τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Πελασγιώτιδα (Κώστας Μπακατσής): Μαστοροδήμος, Μαριγκούδης, Γούργος, Γκόγκος Β., Γελαλής, Κουτσικούλης (81’ Νυχτερίδας), Θώμος (100’ Ιορδανίδης), Τσιγκάνης, Μούτος, Τσιαντούλης, Ποτός.

Δαμασιακός (Χρήστος Λιάπης): Νικολακούλης, Μουσιάρης Θ. (55’ Γελαλής), Μπακαϊμης, Οικονόμου (46’ Ιωαννίδης), Καρακάνος, Μουσιάρης Δ., Δούκας (75’ Ραπτοτάσιος), Τσιάλτας, Λούτσος, Παπαγεωργίου, Παπαδόπουλος (40’ Λέτσιος).

Διαιτητική τριπλέτα: Κουκούλης, Παραφέστας, Κοτούμπας.