Βαθμολογία

Ισοπαλία για την ΑΕΛ, 2-2 με τον Παναιτωλικό (PICS)

ΑΕΛ και Παναιτωλικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι το μεσημέρι της Τετάρτης (22/1) στο ΑΕΛ FC ARENA. Με δύο πέναλτι η ΑΕΛ έφερε το ματς στα ίσα (2-2) από δύο γκολ που σημείωσε ο πρώην παίκτης της ΑΕΛ και νυν του Παναιτωλικού Ντάουντα. Με δέκα παίκτης ολοκλήρωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι. Το παιχνίδι διεξήχθη στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της SL 1.

Του Χρήστου Γκατζούλη
Φωτογραφίες: Κώστας Τσομάκος

Στο 10' ο Ντάουντα πήρε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου αποφεύγει τον Σεσέροβιτς και από τον άξονα κάνει σουτ, η μπάλα απομακρύνεται από τον Κρίστινσον σε πλάγιο.

Στο 28’ ο Παναιτωλικός έκανε το 0-1. Συγκεκριμένα ο Ντίας βρίκαι τον Άλβαρεζ και αυτός με τη μία πασάρει στον Ντάουντα ο οποίος μπαίνει στην περιοχή από πλάγια αριστερά και αφού αποφεύγει και τον Κρίστινσον έκανε με ωραίο τελείωμα το 0-1. Αξίζει να τονίσουμε πως δεν πανηγύρισε το γκολ ο παίκτης του Παναιτωλικού σεβόμενος το πέρασμά του από την ΑΕΛ.

Στο 54' ατομική ενέργεια του Ουάρντα σε κόρνερ ο Γιοβάνοβιτς. Στο 63' οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 0-2. Συγκεκριμένα ο Ρόσα από τα αριστερά έκανε το γύρισμα στον Ντάουντα και ο Νιγηριανός με σουτ στη κίνηση κάνει το 0-2.

Στο 77' πέναλτι κέρδισε η ΑΕΛ! Τη σέντρα έκανε ο Μιλοσάβλιεβιτς και ο Κέβιν σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι. Ένα λεπτό αργότερα ο Ουάρντα εκτέλεσε εύστοχα και μείωσε σε 1-2.

Στο 84' νέο πέναλτι κέρδισε η ΑΕΛ! Ο Ουάρντα μαρκάρεται αντικανονικά από τον Φρεντ στην περιοχή και σωστά δόθηκε το πέναλτι. Ο Ουάρντα ευστόχησε για το 2-2.

Στο 88' κόκκινη κάρτα δέχθηκε ο Παναιτωλικός. Δεύτερη κίτρινη για τον Τσιγγάρα για φάουλ στον Ουάρντα. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι.

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Καρανίκας, Μούζεκ, Μόρας, Μιχαήλ, Κάτσε (46’ Σίλβα Βινίσιους), Σεσέροβιτς (75’ Γκαζάλ), Ουάρντα, Μπούστος, Μιλοσάβλιεβιτς, Παπάζογλου (63’ Νούνιτς).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κνετ, Τζανακάκης (78’ Ντουάρτε), Κέβιν, Γιοβάνοβιτς, Μαρσιάλ, Τσιγγάρας, Σιέστεντ, Ντίας, Ρόσα, Άλβαρεζ (87’ Ντάλσιο), Ντάουντα (80’ Μπαΐροβιτς).

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής), Βοηθοί: Φωτόπουλος (Αθηνών), Ζήρδας (Αθηνών), 4ος: Κατσικογιάννης (Ηπείρου), VAR: Ευαγγέλου (Αθηνών), AVAR: Σπυρόπουλος (Ανατολικής Αττικής).