Βαθμολογία

Στην Επιτροπή Αδειοδότησης η Ξάνθη - Η εισήγηση και τα δεδομένα

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (20/1) στην ΕΠΟ η ακρόαση των ανθρώπων της Ξάνθης από την Επιτροπή Αδειοδότησης, στο πλαίσιο της παράλληλης έρευνας που διεξάγεται έπειτα από την καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την πολυϊδιοκτησία..

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiSportS, η εισήγηση του επικεφαλής της διεύθυνσης Αδειοδότησης της ΕΠΟ Γιώργου Δημητρίου είναι θετική για την ομάδα της Θράκης. Αναγνωρίζει μεν ότι υπάρχουν κάποιες τυπικές ελλείψεις στον φάκελο της αδειοδότησης, ωστόσο δεν τις θεωρεί ουσιώδεις και προτείνει μόνο χρηματικό πρόστιμο και όχι αφαίρεση βαθμών ή απαγόρευση μεταγραφών, όπως είναι η ανώτατη ποινή.

Οφείλει να διευκρινιστεί ότι η εισήγηση Δημητρίου είναι μόνον εισήγηση. Μπορεί τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής να έχουν διαφορετική άποψη και να αθωώσουν εντελώς την ΠΑΕ Ξάνθη ή να κρίνουν ότι είναι σοβαρότερες οι παραβάσεις και να ζητήσουν μεγαλύτερες κυρώσεις. Σε κάθε περίπτωση, επί αυτής της εισήγησης καλούνται τα μέλη της Επιτροπής να συζητήσουν για να βγάλουν απόφαση, αλλά γνωρίζοντας αυτήν την εισήγηση κλήθηκαν και οι δικηγόροι της Ξάνθης να πείσουν για την «αθωότητα» της ομάδας.

Εκ μέρους της Ξάνθης παρέστησαν ενώπιον της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή οι νομικοί σύμβουλοι της ΠΑΕ Ξάνθη Γιώργος Στράτος (αντιπρόεδρος της ΠΑΕ) και Χάρης Δασκαλάκης (προσωπικός δικηγόρος του Πανόπουλου), που εκπροσωπούν την ομάδα της Θράκης και στη συζήτηση ενώπιον της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Οι δύο νομικοί εκπρόσωποι της Ξάνθης παρουσίασαν στα μέλη της Επιτροπής Αδειοδότησης τα επιχειρήματα της ομάδας και έλαβαν και προθεσμία για να καταθέσουν έγγραφα υπομνήματα. Πριν κατατεθούν αυτά τα υπομνήματα, δεν μπορεί προφανώς να υπάρξει απόφαση.

Η υπόθεση ανακινήθηκε εξαιτίας της καταγγελίας του Ολυμπιακού, καθώς η Ξάνθη είχε λάβει κανονικά άδεια πέρυσι. Η αφαίρεση έξι βαθμών σε συνδυασμό με την απαγόρευση μεταγραφών είναι η ανώτατη ποινή που μπορεί να επιβληθεί σε περίπτωση ανάκλησης της αδειοδότησης μιας ομάδας από την συγκεκριμένη Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ. Όμως, στην περίπτωση της Ξάνθης, η εισήγηση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Αδειοδότησης Γ. Δημητρίου δεν καταλήγει σε αυτήν την εξέλιξη αλλά το μόνον που ενδέχεται να επιβάλει είναι ένα χρηματικό πρόστιμο. Και είναι εξαιρετικά σπάνιο να μην υιοθετείται από τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Αδειοδότησης η πρόταση του εισηγητή…

Πηγή: Thrakisports.gr