Βαθμολογία

Πήρε το ντέρμπι ο Αετός Μακρυχωρίου και πέρασε 2ος (PICS)

Ένα πολύ δυνατό και χορταστικό ματς διεξήχθη το μεσημέρι του Σαββάτου (18/1) στο ανανεωμένο γήπεδο Μακρυχωρίου. Ο τοπικός Αετός αντιμετώπισε τον Φαλανιακό στο μεγάλο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Α1’ ΕΠΣΛ DE TOX.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Η ομάδα του Κώστα Κατσάρα ήταν η μεγάλη νικήτρια αφού επικράτησε με σκορ 2-1 και προσπέρασε στην 2η θέση και είναι πλέον σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή, εκεί όπου είναι ο ΠΟΕ που έχασε έδαφος σήμερα μετά το 0-0 στα Φάρσαλα.

Παρουσία 400 και πλέον φιλάθλων που βρέθηκαν στο γήπεδο του Μακρυχωρίου, πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα και αμφίρροπη αναμέτρηση που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος ανάμεσα σε δύο ομάδες που διεκδικούν με αξιώσεις την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία. Ο αγωνιστικός χώρος σίγουρα βοήθησε να παιχθεί καλό ποδόσφαιρο. Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στον Αετό Μακρυχωρίου που πέτυχε και τα δύο γκολ και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη.

Στην επανάληψη το γρήγορο γκολ που πέτυχε ο Φαλανιακός έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς με τους παίκτες του Τάσου Μπεριτζά να παλεύουν για την ισοφάριση χωρίς όμως να τα καταφέρνουν στο τέλος. Έτσι ο Αετός ήταν αυτός που πανηγύρισε τη σπουδαία νίκη και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.

Στο 4΄ο Λάζαρος Κουμπούρας με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα ο Φαλανιακός είχε οριζόντιο δοκάρι με τον Λυγούρα Β. Στο 10΄αποχώρησε τραυματίας ο Βασίλης Φλώρος και εκεί σίγουρα ο Φαλανιακός έχασε πολλά από την άμυνά του. Στο 24΄ο Κατσαμάγκας νικήθηκε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Μάλτζαρη ο οποίος απομάκρυνε με το πόδι.

Στο 27’ μετά από ωραία προσπάθεια και σουτ του Λεσάι μπλόκαρε ο Σταμέλος και στο 28΄ο Βασίλης Κατσαμάγκας με κεφαλιά μετά από σέντρα του Φορτομάρη πέτυχε το 2-0.

Στο 49΄ο Κώστας Τσιάκος αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Γκαμπέτα και μείωσε σε 2-1. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμούς και μάλιστα στο 58΄ο Τσιάκος λίγο έλειψε να σκοράρει από μακρινή απόσταση αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 62΄ο Αετός έφτασε μία ανάσα από το τρίτο τέρμα αλλά ο Μάλτζαρης απέκρουσε δύσκολα την κεφαλιά του Σιάτρα. Στο 76΄ο Μάλτζαρης απομάκρυνε και πάλι με το πόδι το πλασέ του Κατσαμάγκα.

ΑΕΤΟΣ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ (Κώστας Κατσάρας-Λευτέρης Τέας): Σταμέλος, Γκαμπέτας, Φορτομάρης, Σιάτρας, Κουμπούρας, Ντιντής, Μητρούσκας (64΄Μπενεχούτσος), Αλεξανδρής (70΄Κλούρας), Μάντζαρης, Κολοβός, Κατσαμάγκας (89΄Σπανός).

ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Τάσος Μπεριτζάς-Κώστας Παπαρίζος): Μάλτζαρης, Παππάς, Μαχαίρας, Φλώρος (10΄λ.τ. Σούλι), Κολοβός (84΄Αντωνόπουλος), Λυγούρας Β., Πανταζής Γ. (75΄Ιωαννίδης), Μπλέντι, Φουσίκας (84΄Λυγούρας Χ.), Τσιάκος, Λεσάι.

Διαιτητική τριπλέτα: Χρήστος Αγγελούλης, Βασίλης Μάνος, Γρηγόρης Δεδικούσης.