Βαθμολογία

Οριστική απαγόρευση μεταγραφών στον Άρη από τη FIFA

Το ποσό που καλείται να πληρώσει ο Άρης για τις αμαρτίες της προηγούμενες ΠΑΕ. Σοβαρό κίνδυνο να μην μπορεί να πραγματοποιήσει μεταγραφές αντιμετωπίζει ο Άρης, καθώς η FIFA δεν πρόκειται να άρει την απαγόρευση, εάν δεν τακτοποιηθούν οι παλιές οφειλές. Σύμφωνα με νέο έγγραφο που έφτασε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, στον Άρη επιβλήθηκε απαγόρευση μεταγραφών, όχι μόνο για την οφειλή προς τον Σιστόν, αλλά και για οφειλές προς τους Ούμπιντες, Πορτίγια και έναν ατζέντη ονόματι Μαγκνταλέν.

Το πρώτο έγγραφο είχε φτάσει στις 2 Οκτωβρίου, το δεύτερο στις 7 Νοεμβρίου και ανέφερε ότι σε δέκα ημέρες έπρεπε να έχουν τακτοποιηθεί οι οφειλές προς τους τρεις ποδοσφαιριστές και τον μάνατζερ. Η διορία πέρασε, χωρίς να εξοφληθούν οι οφειλές. Όπως αποκαλύφθηκε στο Metropolis 95,5, σήμερα έφτασε νέα απόφαση επιβολής οριστικής απαγόρευσης σύμφωνα με τον κανονισμό 51 της FIFA, με το σύνολο του ποσού που πρέπει να καλυφθεί να πλησιάζει το 1 εκατομμύριο ευρώ. Πρόκειται για τις οφειλές που αγγίζουν τα 800.000 ευρώ, συν την προσαύξηση 5% από τη μέρα που εκδόθηκαν οι αποφάσεις, δηλαδή το 2012 και το 2013.

Με το θέμα να είναι γνωστό στην ΠΑΕ Άρης και την ΕΠΟ εδώ και μήνες, αποτελεί ερώτημα πως δεν ενημέρωση στην επιτροπή δελτίων με αποτέλεσμα να εκδοθεί το δελτίο του Φιορίν Ντουρμισάι. Οι «κίτρινοι» υποστηρίζουν ότι δεν τους αφορά η οφειλή, καθώς είναι της παλιάς ΠΑΕ, που αποτελεί διαφορετικό πρόσωπο. Ωστόσο, αυτό το επιχείρημα θα πρέπει να γίνει δεκτό από τη FIFA, που βλέπει συνέχεια στις ομάδες.