Βαθμολογία

Κούγιας: «Να αποβληθεί η Ξάνθη, άλλη ποινή για ΠΑΟΚ»

Για άμεση αποβολή της Ξάνθης από το πρωτάθλημα έκανε λόγο σε δηλώσεις του Αλέξης Κούγιας σχετικά με την υπόθεση που εκδικάζει η ΕΕΑ, ενώ σημείωσε ότι για τον ΠΑΟΚ μπορεί η ποινή να είναι μικρότερη. Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Sport24 Radio 103.3:

«H συνεδρίαση έγινε κανονικά και παρόντες σ' αυτή ήταν οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΠΑΕ Ξάνθη ως καταγγελλόμενες, η ΠΑΕ Ολυμπιακός ως καταγγέλλουσα και η ΠΑΕ ΑΕΛ που κατά την κρίση μας έχει έννομο συμφέρον, καθώς σε περίπτωση αποβολής, η ομάδα μας θα έπαιρνε τη θέση της στην πρώτη εξάδα και κατ' επέκταση στα playoffs. Κατά την κρίση μας η ΠΑΕ Ξάνθη ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη μέσω παρένθετων προσώπων. Η αλλαγή ιδιοκτησίας στην ΠΑΕ Ξάνθη έχει γίνει μέσω διάφορων offshore εταιρειών που σχετίζονται με τον Ιβάν Σαββίδη και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ», ανέφερε αρχικά ο γνωστός ποινικολόγος.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Θα ανεβάσουμε δικόγραφο στην ιστοσελίδα της ομάδας που, κατά την άποψή μας, θα είναι φανερό πως υπάρχει θέμα πολυιδιοκτησίας, μέσω παρένθετων ατόμων. Παράλληλα, απεστάλη ένας ανώνυμος φάκελος με πολύ σημαντικά έγγραφα, τα οποία, ωστόσο, δόθηκαν μόνο στις ΠΑΕ Ξάνθη και ΠΑΟΚ επειδή που είναι οι καταγγελλόμενες ομάδες. Ο πρόεδρος της έδρας είπε στις δύο ομάδες ότι μπορούν να τα πάρουν, αλλά θα πρέπει να επιβεβαιωθεί η γνησιότητά τους».

Για την πιθανή τιμωρία των δύο ΠΑΕ: «Η ανάκληση του πιστοποιητικού σημαίνει την άμεση αποβολή της Ξάνθης. Ωστόσο, είναι πιθανό για τον ΠΑΟΚ η ποινή να είναι διαφορετική και να αφορά αφαίρεση βαθμών και ένα βαρύ χρηματικό πρόστιμο».