Βαθμολογία

«Από τα στοιχεία που έχουμε, θεωρώ ότι ο Σαββίδης είναι ιδιοκτήτης της Ξάνθης»

Το αίτημα της ΑΕΛ για πρόσθετη παρέμβαση στην υπόθεση ΠΑΟΚ - Ξάνθης δεν έγινε δεκτό. Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη εξέλιξη και στα στοιχεία που δόθηκαν στην ΕΕΑ.

Τους λόγους για τους οποίους δεν έγινε δεκτό από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, το αίτημα της ΑΕΛ, υπέρ της καταγγελίας του Ολυμπιακού και κατά της Ξάνθης, που εκδικάζεται από το πρωί στην ΕΕΑ, εξήγησε ο Αλέξης Κούγιας, με δηλώσεις του.

Όπως είπε ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, «η Επιτροπή αποφάσισε να μην κάνει δεκτό το αίτημα μας για την πρόσθετη παρέμβαση στην καταγγελία του Ολυμπιακού με τη νομική αιτιολογία ότι το έννομο συμφέρον είναι υπαρκτό μεν αλλά μέλλον και αβέβαιο. Το πώς θα διαμορφωθεί η βαθμολογία δεν είναι κάτι που αυτή τη στιγμή είναι ορατό και εξαρτάται από μελλοντικούς αγώνες» συμπληρώνοντας ότι από τα στοιχεία που προσκόμισε θεωρεί ότι ιδιοκτήτης της Ξάνθης είναι ο Ιβάν Σαββίδης.

«Αποδεχόμαστε την αιτιολογία. Εμείς καταθέσαμε το δικόγραφο μας, το οποίο έχει γίνει κτήμα της Επιτροπής και που κυρίως μας ενδιέφερε και που αναπτύσσαμε την επιχειρηματολογία μας γιατί πρέπει να γίνει δεκτή η καταγγελία του Ολυμπιακού και να τιμωρηθούν με ανάκληση του πιστοποιητικού τους με τις συνέπειες που επίσης, μπορεί να επιβάλει η Επιτροπή εις βάρος της Ξάνθης της οποίας θεωρούμαι ότι ιδιοκτήτης είναι ο κ. Σαββίδης από τα στοιχεία τα οποία, προσκομίσαμε».

Ακόμη, όπως είπε ο Αλέξης Κούγιας… «η επιτροπή αποδέχθηκε την παρουσία του Ολυμπιακού ως καταγγέλοντος σε όλη τη διαδικασία κάτι το οποίο είναι εξαιρετική εξέλιξη. Η Επιτροπή απέρριψε το αίτημα για απομαγνητοφώνηση των πρακτικών που υποβάλλαμε. Θεωρούμε ότι η εκ των υστέρων έγκριση της μεταβίβασης των μετοχών στους Συγγελίδη και Πανόπουλο εκ μέρους της Επιτροπής ενώ έχει γίνει η μεταβίβαση των μετοχών πολύ χρόνο πριν, είναι αποτέλεσμα παραπλανήσεως της Επιτροπής και θα πρέπει να εξεταστεί η διάταξη του κακουργήματος της ψευδης βεβαιώσεως. Το απόρριψε αυτό το αίτημα.

Επίσης, έκανε δεκτό να παραδοθούν κάποια νέα στοιχεία τα οποία ανωνύμως εισήλθαν στην δικογραφία, στις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη και όχι στον Ολυμπιακό λόγω υπάρχει ο νόμος προστασίας για δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και τα στοιχεία είναι πολύ σοβαρά.

Επίσης, θα αποφανθεί στις υπηρεσίες από τις οποίες προέρχονται για τη γνησιότητα τους. Τα στοιχεία είναι πού σοβαρά, εύχομαι να εκδοθεί μια δίκαιη απόφαση».