Βαθμολογία

ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 0-3

Με τον Γιόζιπ Μίσιτς να είναι σε δαιμονιώδη κατάσταση, ο ΠΑΟΚ πέρασε με περίπατο από την Κρήτη και την έδρα του ΟΦΗ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αντέδρασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ήττα από τον Άρη στο ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου. Με εμφατική νίκη 3-0 ουσιαστικά κλείδωσε από τώρα την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και αρχίζει να σκέφτεται το ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο την ΑΕΚ στην Τούμπα.

Ο Άμπελ Φερέιρα έκανε αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα της ομάδας του, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Πασχαλάκη, στο δεξί άκρο τον Ροντρίγκο αλλά και από το ξεκίνημα στο ματς τους Εσίτι, Μπίσεσβαρ και Άκπομ. Το βασικότερο «όπλο», ωστόσο, για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Μίσιτς. Ο μέσος του «δικεφάλου του Βορρά» έκανε εξαιρετική εμφάνιση και με τρεις ασίστ «σέρβιρε» τα γκολ στους συμπαίκτες του για την άνετη νίκη στο «Γεντί Κουλέ».

Μέσα στο πρώτο μισάωρο του πρώτου ματς για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, στο «Γεντί Κουλέ», ο ΠΑΟΚ κατάφερε να γίνει… αφεντικό της πρόκρισης κόντρα στον ΟΦΗ. Οι Θεσσαλονικείς πέτυχαν δυο γρήγορα γκολ και πήραν μεγάλο προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού, αφού έχουν πλέον δυο εκτός έδρας τέρματα και γίνονται φαβορί για να είναι στα προημιτελικά. Η αρχή έγινε στο 24’ με τον Μίσιτς να βρίσκει τον Λημνιό με εξαιρετική πάσα και τον διεθνή άσο να σκοράρει για το προβάδισμα του ΠΑΟΚ. Στο 32’, και πάλι ο Μίσιτς ήταν ο δημιουργός, με τον Μπίσεσβαρ να είναι αυτή τη φορά ο τελικός αποδέκτης. Ο βιρτουόζος άσος του ΠΑΟΚ δεν είχε πρόβλημα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο διαχειρίστηκε το προβάδισμα που είχε, χωρίς ωστόσο να παραβλέψει τη δημιουργία φάσεων και πάλι. Ο Μίσιτς ήταν ο κινητήριος μοχλός κι από τα δικά του πόδια έφυγε ξανά η τελική πάσα στο 63’ για τον ταχύτατο Άκπομ. Ο φορ του ΠΑΟΚ δεν αστόχησε απέναντι από την εστία του ΟΦΗ και ήταν αυτός που «έγραψε» το τελικό 0-3 για τους Θεσσαλονικείς.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάελι, Κουτρουμπής, Νέιρα (81' Νοικοκυράκης), Μάνος (60' Φιγκεϊρέδο), Σεμέδο, Μαρινάκης, Τσιλιανίδης, Βαζ (60' Μεγιάδο), Στάικος, Κοροβέσης, Μπράουν.

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ίνγκασον (72' Μιχάι), Βαρέλα, Μαουρίτσιο (67' Λάμπρου), Λημνιός (71' Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ, Γιαννούλης, Εσίτι, Μίσιτς, Άκπομ.